vko.27 // 7.7.2018

TPS:lle arvokkaat pisteet (TPS-PS Kemi 3-2)

TPS otti arvokkaat pisteet lauantain iltapäivän ottelusssa kaatamalla PS Kemin maalein 3-2 (1-0).

TPS johti ottelua tauolla, mutta PS Kemi käänsi toisen jakson alussa numerot edukseen. TPS tuli kuitenkin nopeasti tasoihin ja Mika Ääritalo iski turkulaisille voittomaalin.

PS Kemi hallitsi ottelu enemmän tai vähemmän aina puoleen tuntiin asti. TPS teki ensimmäisen kunnollisen ja organisoidun hyökkäyksen 35. minuutin kohdalla. Mika Ääritalo piti palloa ja imi PS Kemin puolustuksen mukaansa. Jonni Peräaho hiipi paikalle takaoikealta ja Ääritalo vapautti hänet nokitusten kemiläisten maalivahdin, Oskari Forsmanin, kanssa. Peräaho antoi lapikkaan puhua ja pallo painui aivan maalin vasempaan alanurkkaan. Maali oli Peräaholle koko liigauran ensimmäinen.

Ottelun toisen puoliajan TPS aloitti hyvällä sykkeellä. Riku Sjöroos kumautti pallon vasempaan tolppaan heti jakson alkajaisiksi, mutta sen jälkeen iski PS Kemi. Kevin Tano ampui suhteellisen vaarattoman näköisen vedon, mutta pallo pomppasi jotenkin Jonathan Viscosin ohi TPS-maaliin.

PS Kemi iski toisen kerran 63. minuutin kohdalla, kun Keaton Isakssonin veto painui sisään. TPS tuli kuitenkin tasoihin jo seuraavalla minuutilla, kun todella ärhäkän sisääntulon tehnyt Onni Valakari pyssytti pallon sydämensä kyllyydestä ohi Forsmanin.

TPS:n 3-2-voittomaali oli kahden konkarin komeaa yhteistyötä. Sami Rähmönen pyyhälsi oikeaa laitaa ja pistin matalan passin kohti maalinedustaa. Mika Ääritalo juoksi paikalle juuri oikeaan aikaan ja ohjasi pallon verkkoon.

HJK - TPS lauantaina 14.7. kello 19.00 Telia 5G Areenalla ja PS Kemi - FC Honka lauantaina 14.7. kello 19.00 Sauvosaaressa. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: TPS:n verkkosivut