AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 5.7.2018

RoPS:n riveistä nousee sankareita: "Jokainen joukkue tarvitsee"

RoPS:n riveistä nousee sankareita: "Jokainen joukkue tarvitsee"

Kuva: Juha Tamminen

RoPS kaatoi Ilveksen maalein 2-0 keskiviikkoiltana Rovaniemen keskuskentällä.

Voitto Ilveksestä oli tänään syntymäpäiväänsä viettävälle Antonio Reguerolle jo kauden kahdestoista nollapeli. Keskiviikkona Reguerolle voitiin laskea kolme "game saveria".

- Jokainen joukkue tarvitsee maalivahtia, ja sitä varten Toni meillä on, että hän napsii tarvittaessa ns. game savereita, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela hymyili pelin jälkeen.

- Joukkue voi kokonaisuutena pelata kuinka fantastisen ottelun tahansa, mutta tuloksen kannalta tärkeimmät pelaajat ovat maalivahti sekä sitten se, joka käy maalit tekemässä.

Lähtökohtiin nähden tulos oli jälleen loistava ja osoitus siitä, miksi RoPS on sarjassa tiukasti toisena.

- Varmasti voimme rehellisenä myöntää, että pelin sisältö voisi olla parempaa ja annoimme kaverille liikaa vastahyökkäyksiä, Koskela tunnusti.

- Mutta kaikkien poissaolojen ja jopa ottelun sisällä tapahtuvien muutosten jälkeen jälleen kerran loistava suoritus koko joukkueelta.

RoPS operoi kohtalaisen kapealla miehistöllä, jonka lisäksi viime kierroksella loukkaantumisia ja sairastumisia on kasaantunut huomattavasti. Siitä huolimatta joukkue ei vetäydy poissaolojen taakse, vaan jokainen pelaaja kantaa vastuunsa.

- Varmasti nämä pelaajat olisivat väärässä paikassa, jos eivät olisi kunnianhimoisia ja näyttämisen haluisia, Koskela kehuu miehistöään.

- Tekemistä on muutenkin niin paljon, että on turha käyttää energiaa sellaisiin asioihin, joihin emme voi vaikuttaa. Keskitetään energia siihen, miten saamme käytettävissä olevista pelaajista kasaan mahdollisimman hyvän joukkueen.

Poissaolojenkin pitäisi hellittää piakkoin. Myös paluun pelikentille tehnyt Aleksandr Kokko osoitti olevansa 25 minuutin sijaan vähintäänkin 65 minuutin kunnossa.

- Borren peliaika oli huomattavasti enemmän kuin olimme budjetoineet, mutta tämän mennessä näin, sehän oli kuin olisi laittanut rahaa pankkiin, aiheestakin tyytyväisen oloinen Koskela päätti.

SJK-RoPS OmaSp Stadionilla maanantaina 9.7. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia