FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 5.7.2018

Kuukauden Rajala-kuva: Kaikkensa antaneet

Kuukauden Rajala-kuva: Kaikkensa antaneet

Kesäkuun kuukauden kuvassa kaikkensa antaneet pelaajat ovat vaipuneet kentän pintaan. (Kuva: Henrik Siiskonen)

Kerran kuukaudessa Veikkausliiga.com tekee kuvanoston Rajala-kuvagalleriasta. Kesäkuun nosto on kolmas kaudella 2018.

Kesäkuun Rajala-kuva on otettu perjantaina 1.6.2018 pelatussa ottelussa TPS–KuPS. Kuvassa molempien joukkueiden voipuneet pelaajat makaavat kentän pinnassa 0–0-tasapeliin päättyneen ottelun jälkeen.

Kuvan on ottanut Henrik Siiskonen.

– Tämä oli sillä tavalla harvinainen ottelu, että kuvaamiseen ei ollut mitään paineita. Poika pelaa Interin puolella ja Interin pelejä kuvaan enemmän, joten tässä oli kyse enemmänkin vierailusta toisen turkulaisseuran tapahtumaan, kertoo Siiskonen.

– Tuo on lempipaikkojani kuvata Veritas Stadionilla. Etualalla kuvassa on TPS:n Juri Kinnunen. Kuvaustilanteessa hän jäi sattumalta ihan kameran eteen maahan, joten minulla oli poikkeuksellisen rauhallinen tilanne asetella ja kuvata. Muuten keskityin ottelussa itse asiassa enemmän KuPS:n pelaamiseen ja kuvaamiseen. Esimerkiksi pian ottelun jälkeen Belgiaan siirtyneestä Urho Nissilästä tuli hyvä kuva. Seurasin paljon myös KuPS:n Petteri Pennasta, josta keskustelimme ottelussa TPS:n kuvaajan kanssa. Pennanen osui tähänkin kuvaan, hän erottuu maassa vasemmassa laidassa musta kapteeninnauha kädessään.

– Tässä pelissä tuli monta hyvää kuvaa. Tätä voittajakuvaa sai asetella rauhassa ja pelaajien ilmeistä näki heti, että nyt tuli vähintäänkin kohtalainen kuva. Harvoin osuu tällaista hetkeä kohdalle. Kuvaan oikeastaan aina perusasetuksilla ja jälkikäsittelen kotona kaikki kuvat, jotka lataan Veikkausliigan kuvagalleriaan, Siiskonen toteaa.

Kuukauden kuvan on valinnut Veikkausliigan 2018 toukokuun kuukauden kuvan ottanut Kyösti Karila.

– Kuva peilaa varsin osuvasti sellaisia tunnetiloja, joita jalkapallo herättää niin kentällä, katsomossa kuin kotisohvillakin. Lisäksi se herättää ajatuksia kyseisestä tilanteesta – mitä on tapahtunut, kun lähes kaikki pelaajat ovat kentän pinnassa, joukkueesta riippumatta? Kuvan tekninen toteutus on myös onnistunut. Niin tarkennus, sommittelu kuin jälkikäsittelykin on hoidettu mallikkaasti, eikä kritiikille jää niiden suhteen sijaa. Tämänkaltaista sisältöä toivoisin näkeväni enemmänkin Veikkausliigan kuvagalleriassa, Karila kommentoi.


Kesäkuun Rajala-kuva

Kuvaaja: Henrik Siiskonen

Kuvan tekniset tiedot: Canon EOS 7D Mark II | 70-200mm | 1/800sec, f/4, ISO-1000, 70mm


Tutustu Rajala-kuvagalleriaan tästä linkistä.

Lisää uutisia