FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 4.7.2018

Petri Pasanen povaa FC Lahdelle mitalia: "Itseluottamus on korkealla"

Petri Pasanen povaa FC Lahdelle mitalia: "Itseluottamus on korkealla"

Petri Pasanen uskoo FC Lahden mitalimahdollisuuksiin. (Kuva: Juha Tamminen)

Pitkän ja komean uran ulkomailla ja Huuhkajissa tehnyt Petri Pasanen juhli FC Lahden paidassa SM-pronssia kaudella 2014. Puolustajalegenda uskoo, että "Mustilla Kuhnureilla" on olemassa pelimerkit tehdä sama temppu uudelleen.

Pasanen seuraa edelleen synnyinkaupunkinsa seuran toimintaa, vaikka ei aina ehdikään FC Lahden kotipeleihin. Hän on ollut tyytyväinen näkemäänsä.

- Ennen kauden alkua monet joukkueet ja pelaajat puhuvat, että "voimme voittaa kenet tahansa tässä sarjassa". Tasureita on toki paljon, mutta FC Lahti voi HJK ja KuPS-voittojen jälkeen todeta näin oikeasti. Ei sellainen voi olla kuin antamatta lisää itseluottamusta, Pasanen tietää.

37-vuotias Pasanen pelasi uransa kaksi viimeistä kautta Toni Korkeakunnaksen alaisuudessa ennen lopettamistaan vuonna 2015. Hän näkee FC Lahden joukkueessa paljon samoja elementtejä kuin omina pelivuosinaan. Näistä ehkä ilmeisin on tiivis puolustuspelaaminen.

- Jokaisella valmentajalla on omat asiansa, mihin he tukeutuvat. Valmentajat tietysti uusiutuvat enkä ole päivittäin ollut FC Lahden kanssa tekemisissä, mutta mielestäni joukkueessa on paljon samoja elementtejä kuin mitä oli silloin kun minä vielä pelasin.

- Miksi muuttaa jotain, joka on havaittu hyväksi? Varsinkin, jos sillä kaadetaan HJK:sta lähtien suomalaisia huippujoukkueita, Pasanen muistuttaa.

FC Lahti on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, kun Veikkausliigakautta on pelattu puolet. Pasanen uskoo, että mustapaidat pysyvät kärjen tuntumassa kauden loppuun asti.

- Tietenkin. Nyt olemme heinäkuun alussa ja sarjatilanne on hyvä. Kyllä tämän joukkueen pitää olla pettynyt, jos putoaa TOP6:n ulkopuolelle, eikä tule mitalia, Pasanen pohtii.


SJK-FC Lahti OmaSp Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia