AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 4.7.2018

​Maalitykkien jännittävä kohtaaminen: "Osaavat panna palloa pussiin"

​Maalitykkien jännittävä kohtaaminen: "Osaavat panna palloa pussiin"

Kuva: Juha Tamminen

Turussa FC Interin ja KuPS:n kohdatessa kentällä nähdään leijonanosa Veikkausliigan parhaista hyökkääjistä.

KuPS:n puolustuksen haasteena on turkulaisten nimekäs kärkipari Timo Furuholm-Benjamin Källman.

- Varmasti kova haaste. Furkka ja Ben osaavat panna palloa pussiin. Ben on ollut hyvässä vireessä ja Furuholmin kyvyt kaikki tietää. Molemmat on tosi kovia äijiä ja heidän kanssaan pitää olla tarkkana, toteaa KuPS:n hyökkääjä Rasmus Karjalainen.

- On sitä maalintekovoimaa meilläkin. Itse aion maalin tehdä, kunhan vaan saan paikan, maalipörssin kakkosmies Karjalainen hymähtää.

- Kahdessa viime pelissä on kolahtanut tolppa ja ylärima. Muutama paikka on nyt tullut hukattua, mutta niitä ei saa jäädä harmittelemaan. Kovaa treeniä ja sitä kautta onnistumisia. Sitten kun saa flow-tilan päälle, niin silloin kaikki menee. Ei tässä nyt mitenkään alavireinen tila ole nytkään, ihan hyvin maaleja on tullut tehtyä. Ei ihan maali per peli tahtia, mutta sellaisen tahdin yllä pitäminen läpi kauden olisi aika utopista.

Karjalainen on takonut 18 pelatun kierroksen jälkeen 12 maalia. Viimeisin syntyi rangaistuspilkulta edellisessä pelissä SJK:ta vastaan.

- Itselleni on tärkeää, että maaleja tulee kohtuu tasasin väliajoin. Ei ryppäissä ja siten että menee kymmenen peliä ilman. Tärkeintä on kuitenkin päästä paikoille, silloin olen tyytyväinen. Kyllä niistä sitten sisäänkin menee, olen luottavainen omaan maalintekotaitooni, Karjalainen toteaa.

SJK:ta vastaan KuPS joutui tyytymään pisteeseen. KuPS:n edellisessä vastustajassa on samoja elementtejä kuin keskiviikkoisessa vastustaja FC Interissä.

- Interin joukkue on vähän niin kuin edellinen vastustajamme SJK. Molemmilla on rivissä paljon kovia pelimiehiä ja joukkue, jolla on potentiaalia olla ihan kärkipäässä tätä sarjaa, mutta ei ole saanut ulosmitattua täysin sitä potentiaaliaan. Inter voitti cupinkin ja on kova joukkue, joka voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa.

- Kova peli tulee varmasti, mutta meidän on aika kääntää puheet teoiksi ja alkaa kääriä voittoja, Karjalainen painottaa.


FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia