AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 3.7.2018

Ilves-luotsi Wissiltä kiitokset RoPSlle ennakkoon: "Hieno ele"

Ilves-luotsi Wissiltä kiitokset RoPSlle ennakkoon: "Hieno ele"

"Jallu" tietää RoPS:n vahvuudet. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves kohtaa keskiviikkona ennakkoon tiukassa vierasottelussa RoPS:n.

Ilves ja RoPS kohtasivat toukokuussa Ratinan Stadionilla, jolloin Gomo Ondukun maali siivitti tamperelaiset 1-0-voittoon. Nyt kun Veikkausliiga on ylittänyt puolimatkan krouvin, ovat molemmat joukkueet pelanneet 17 liigaottelua. Ennakko-odotukset ylittäneet rovaniemeläiset löytyvät sarjataulukon kakkossijalta, tamperelaiset ovat seitsemänsinä.

– RoPS on pelannut hienon alkukauden. Heidän sijoituksensa sarjataulukossa on varmasti ansaittua. Ei kärkikahinoihin vahingossa pääse. He ovat saaneet joukkueen materiaalista revittyä esiin paljon vahvuuksia. Me puolestamme koetamme iskeä niihin osa-alueisiin, jotka eivät lukeudu heidän vahvuuksiin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

– Lähdimme aikaisin tiistaiaamuna liikkeelle ja vedimme viimeistelyharjoitukset paikan päällä. Pääsimme vielä stadionillekin, vaikka siellä on turnaus menossa. RoPS:n apuvalmentaja Pasi Tuutti on auttanut siinä, että meille löytyy tilaa. Hieno ele, jonka otimme lämmöllä vastaan, Wiss lähettää kiitokset ennen Rovaniemelle siirtymistä Ilveksen talenttivalmentajana toimineelle Tuutille.

RoPS on päästänyt toistaiseksi 11 maalia, joka on pienin lukema sarjassa. Toisaalta myös hyökkäyspää on vaarallinen etenkin nyt, kun kaksinkertainen Veikkausliigan maalikuningas Aleksandr Kokko palasi kesäkuussa Rovaniemelle kahden ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen.

– Kokolla voi olla vielä pelikunnossa ja -tuntumassa vähän hakemista, mutta kyseessä on niin kovan luokan nimi, että RoPS on saanut selkeän vahvistuksen loppukaudeksi. Sitä voi jokainen miettiä, että millä alueella haluaisi puolustaa Kokon kaltaista pelaajaa vastaan, onko se oman vitosen sisällä vai boksin ulkopuolella, Wiss vihjaa Kokon tehokkuuteen maalin edustalla.


RoPS - Ilves Rovaniemen Keskuskentällä keskiviikkona 4.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia