AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2018

SJK-kapteeni Aksalu: "Tämä on saatava katkaistuksi nopeasti"

SJK-kapteeni Aksalu: "Tämä on saatava katkaistuksi nopeasti"

Mihkel Aksalu painottaa pisteden merkitystä. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK matkaa lauantaina joukkueen kannalta erittäin tärkeään otteluun KuPS:n vieraaksi.

SJK putosi perjantain otteluiden myötä jo karsijan paikalla ja joukkueen kapteeni Mihkel Aksalu painottaa itseluottamuksen olennaista merkitystä vaikeilla hetkillä.

- Jokaisen pelaajan täytyy saada itse oma itseluottamuksensa takaisin. Tämä on mielestäni sellainen juttu, että se pitää lähteä itsestä ja kukaan muu ei siinä voi auttaa.

- Kyllä nämä tappiot harmittavat ja meidän sarjatilanne on sellainen, että jokainen tappio vie meitä lähemmäksi putoajan paikkaa. Tässä tilanteessa jokainen piste auttaa meitä todella paljon, sanoo SJK:n kapteeni ja maalivahti Aksalu.

Aksalu tähdentää, että käännettä ei vain voi jäädä odottelemaan, vaan kurssiin on saatava muutos heti.

- Kausi on pitkä sanoo monet, mutta aina sitä puhutaan että kausi on pitkä, mutta yhtäkkiä se kausi onkin loppunut ja se on siinä. Eli kyllä tämä pitää saada nopeasti katkaistuksi. Tämä ei voi jatkua näin. Toisaalta on hyvä että pelejä tulee tällä hetkellä nopealla tahdilla ja meillä ei tule pitkää taukoa miettiä näitä, Aksalu jatkaa.

Helpolla pisteitä ei kuitenkaan Kuopiosta matkaan lauantaina lähde, kuten Aksalu kokemuksesta tietää.

- KuPS on näyttänyt viime vuosina, että se ei ole sattumaa että he ovat kärkijoukkue. He pelaavat tosi vahvasti ja tiiviisti. Se on laadukas joukkue. Sarjasijoitus ei ole sattumaa, se osoittaa että he ovat tehneet siellä asioita oikein.

- Meillä ei kuitenkaan ole mitään muuta tavoitetta kuin lähteä hakemaan sieltä kolmea sarjapistettä. Kolme tärkeää pistettä, mitä me tarvitaan. Tällä hetkellä otamme kaikki pisteet vastaan mitä tarjotaan. Oli se yksi tai kolme pistettä, mutta ihan varmasti lähdemme kolmea pistettä hakemaan, Aksalu sanoo.

Lauantain pelin jälkeen kausi on kutakuinkin puolivälissä, joten pelejä SJK:lla ainakin vielä riittää nousemaan takaisin sille tasolle, mitä joukkueelta odotetaan.


KuPS - SJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia