AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2018

Espoossa huippukamppailu - ”Olemme löytäneet erilaisia keinoja tehdä maaleja”

Espoossa huippukamppailu - ”Olemme löytäneet erilaisia keinoja tehdä maaleja”

Kuva: JuhaTamminen

FC Honka on saavuttanut 15 Veikkausliigan ottelusta kuusi voittoa ja seitsemän tasapeliä. Sarjanousija on kärsinyt vasta kaksi tappiota ja löytyy taulukosta sijalta viisi.

Vesa Vasaran luotsaama FC Honka on ollut koko kauden vaikea voitettava. Alkukaudesta yleisin tulos oli tasapeli, mutta viime kierroksilla trendi on muuttunut. Nyt alla on viidestä edellisestä kamppailusta neljä voittoa ja tasapeli. Lukema oikeuttaa kuntopuntarin piikkipaikkaan.

Mikä muutoksen on aiheuttanut?

- Olemme pystyneet olemaan vaarallisia erilaisin keinoin, pitkissä ja nopeissa hyökkäyksissä sekä erikoistilanteissa. Olemme löytäneet erilaisia keinoja tehdä maaleja, se on varmasti isoin juttu, Vasara kiteyttää.

- Peleissä on ollut hetkiä, jolloin olemme kontrolloineet pallon kanssa peliä vahvasti. Tietenkään ne eivät kestä koko ottelua, mukaan mahtuu vaikeampiakin jaksoja. Emme voi myöskään unohtaa puolustustekemistämme. Se pitää saada koko ajan paremmaksi.

Erinomainen esimerkki pienten marginaalien kääntymisestä espoolaisten eduksi nähtiin tiistaina. Honka menetti 2-0-johdon, mutta viimeisteli 3-2-voittomaalin 89. minuutilla.

- Viime ottelussa Inter tuli lopussa tasoihin ja olimme jo melkein pulassa. Pystyimme kuitenkin keskittymään omiin asioihimme ja saimme muutaman erikoistilanteen ja yhdestä sitten maalin. Isossa kuvassa olemme parantaneet tasaisesti, joukkue on kasvanut koko ajan enemmän yhteen.

Lauantaina Tapiolaan saapuu varsin mielenkiintoinen vastus. Sarjassa toisena etenevä RoPS on tehnyt vakuuttavaa jälkeä ja vastustajatkin ovat useaan otteeseen kehuneet päävalmentaja Toni Koskelan onnistumista joukkueensa pelaamisen organisoinnissa. Vasara yhtyy mielipiteeseen.

- RoPS on hyvin organisoitu joukkue ja heille on ollut vaikea tehdä maalia. On jännä nähdä, miten onnistumme sen murtamisessa. Ei pidä myöskään unohtaa, että RoPS on organisoinut myös hyökkäyksensä hyvin. Meidän pitää onnistua puolustamisessa paremmin kuin Turussa, jos haluamme pisteitä. Edessä on todennäköisesti jälleen erittäin tasainen peli, joka toivottavasti kääntyy meille. Toivomme myös vahvaa tukea kotiyleisöltä, jotta saamme pienet marginaalit meille päin.


FC Honka - RoPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia