AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2018

​FC Lahti hamuaa jälleen HJK:n päänahkaa: "Iso mahdollisuus"

​FC Lahti hamuaa jälleen HJK:n päänahkaa: "Iso mahdollisuus"

Kuva: Juha Tamminen.

FC Lahti kohtaa perjantaina kärkiottelussa HJK:n. Lahtelaisten keskikenttämies Aleksi Paananen haluaa juhlia uudelleen Klubin kustannuksella.

FC Lahti ei ole hävinnyt edelliseen 11 otteluun. Viime kierroksella joukkue katkaisi viiden ottelun tasapeliputkensa, kun KuPS kaatui Kisapuistossa Santeri Hostikan maalilla numeroin 1-0.

- Voitto maistui erityisen hyvältä, koska meillä oli niin pitkä voitoton jakso käynnissä. Paljon olimme sitä voittoa hakeneet, mutta emme olleet sitä saaneet, Paananen kertoo.

Perjantain vastustaja HJK viilettää tällä hetkellä puolestaan 10 ottelun tappiottomassa putkessa. Joukkueen edellinen tappio tuli toukokuun alussa FC Lahdelle. Helsingissä pelattu ottelu päättyi mustapaitojen 2-1 voittoon.

- Se antaa itseluottamusta. Jokainen näki siinä pelissä, että voimme haastaa ihan kenet vain. Varmasti jokainen kopissa tajuaa, että tämä on meille iso mahdollisuus. Haluamme kaataa Klubin toisen kerran, Paananen painottaa.

Jos FC Lahti haluaa jatkaa voittojen tiellä, pitäisi joukkueen onnistua maalinteossa paremmalla prosentilla. "Mustat Kuhnurit" ovat nimittäin tehneet Veikkausliigassa toiseksi vähiten maaleja. Vain sarjajumbo TPS on tehnyt vähemmän.

- Nämä ovat hyökkäyspään pieniä nyansseja. Emme ole aikaisemmissa peleissä pystyneet ihan toteuttamaan sitä suunnitelmaa jota olemme halunneet. Sitten peli on ollut sennäköistä, ettemme ole olleet tarpeeksi vaarallisia, Paananen taustoittaa.

- Viimeistelyssä on parantamisen varaa. Sitä lähdemme kehittämään seuraavaan peliin, hän jatkaa.


FC Lahti-HJK Kisapuistossa perjantaina 29.6. kello 19.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia