AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 29.6.2018

Ennakko: FC Honka-RoPS

Ennakko: FC Honka-RoPS

Espoolaiset hakevat jo neljättä peräkkäistä voittoaan, kun Rovaniemen Palloseura saapuu FC Hongan vieraaksi lauantaina kello 15.00 alkavaan otteluun.

Kotijoukkue Esport Honka on löytänyt mahtivireen, sillä keltamustat ovat voittaneet viimeisistä viidestä ottelustaan neljä. Viime pelissään espoolaiset kaatoivat FC Interin Veritas Stadionilla jännittävien vaiheiden jälkeen 3–2. Honka johti ottelua jo 2–0 Lucas Kaufmannin osumilla, mutta turkulaiset nousivat toisella jaksolla viidessä minuutissa tasoihin. Hetken näytti jo siltä, että Inter tulee vielä ohitse, mutta lopulta Robert Ivanov nousi vieraiden sankariksi iskien ottelun voittomaalin 89. minuutilla.

Rovaniemeläiset pelasivat äärimmäisen vahvan alkukauden voittaen ensimmäiset viisi ottelua maalierolla 9–0. Kauden avaustappionsa sinivalkoiset kärsivät seitsemännessä ottelussaan Hongalle Rovaniemellä luvuin 1–2. Sen ottelun maalintekijöinä kunnostautuivat Lassi Lappalainen, Mac Kandji sekä voittomaalin lisäajalla iskenyt Youness Rahimi.

Honka-tappion jälkeen voittoja rovaniemeläisille ei ole tullut aivan samaan tahtiin, mutta he ovat silti pysyneet hyvin kärjen tahdissa. Eroa yhden ottelun enemmän pelanneeseen sarjakärkeen HJK:hon on kahdeksan pistettä. Hiukan vaikean vaiheen jälkeen joukkueen peli on ollut jälleen uomissaan. Siitä kertoo viimeiset viisi ottelua, joista RoPS on voittanut kolme. Joukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat alkukaudesta olleet viisi maalia iskenyt Filip Ivanovski, sekä neljä täysosumaa tehnyt Lassi Lappalainen.

RoPS tosin joutunee jälleen uuden haasteen eteen. Perjantain valmistavissa harjoituksissa näytti siltä, että keskuspuolustajista sekä Leo Väisänen että Juuso Hämäläinen ovat mahdollisesti sivussa. Samoin keskikentän pohjalta Eetu Muinosen pelaaminen on epävarmaa.

Väisänen sai edellisessä ottelussa aivotärähdyksen, Hämäläisen kiusana on ollut poskiontelon tulehdus, ja Muinosen akillesjänteeseen on tullut iskua.

- Tässä on ollut paljon epäonnea. Tällaisille ei vain voi mitään, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tyytyi toteamaan.

- Mutta käytetään energia niihin asioihin, joihin voimme vaikuttaa. Miten saamme käytettävissä olevasta ryhmästä irti parhaan mahdollisen, ja mikä on se kokoonpano, jolla huominen peli pystyttäisiin voittamaan.

RoPSin päävalmentajana toimii viisi vuotta HJK:n organisaatiossa työskennellyt Koskela, joka on tehnyt tällä kaudella hienoa työtä Rovaniemellä. Vertailun vuoksi RoPSilla on 16. pelatun kierroksen jälkeen kasassa kymmenen pistettä enemmän kuin viime kaudella.

– RoPS on hyvin organisoitu joukkue ja he osaavat pelata monipuolista jalkapalloa. Toni on tehnyt hyvää työtä ja saanut ryhmän toimimaan yhdessä, Hongan päävalmentaja Vesa Vasara analysoi tulevaa vastustajaa.

Luvassa on varmasti huippujännittävä kamppailu. Hongan päävalmentaja tietää, että lauantain haaste on iso. RoPS on tuttu joukkue Vasaralle HJK-vuosiltaan, sillä Rovaniemellä pelaa monta HJK:n entistä pelaajaa.

– Tuttu joukkue minulle, mutta oman tekemisen kautta lähdemme otteluun. Viime pelistä pitää parantaa etenkin puolustamista. Päästimme Interin liian monta kertaa hyville maalipaikoille. Odotan tasaista vääntöä ja pienet asiat ratkaisevat lopputuloksen. Toivottavasti saamme vahvan tuen kotikentällä taaksemme ja sitä kautta pystytään kääntämään pienet marginaalit eduksemme, Vasara summaa.

Yhtä lailla RoPS-leirissä vastustaja on kuitenkin tutkittu tarkkaan. Tapiolan Urheilupuistossa pelataan luonnonnurmella, mutta kenttä on iso ja hyvässä kunnossa. Se tukee myös RoPS:n vahvuuksia.

- Honka hyökkää hyvin. He ovat ehkä Veikkausliigan parhaita siinä, miten he pääsevät ohittamaan vastustajan ensimmäisen prässilinjan, Koskela kehaisee.

- Meidän on onnistuttava puolustussuuntaan ja kyettävä myös pitämään palloa, jottemme itse ole jatkuvasti vastaanottajina.

Keltamustien terveystilanne on erinomainen, sillä loukkaantumisen vuoksi sivussa on varmuudella vain Masar Ömer.


FC Honka - RoPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 30.6. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia