FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 28.6.2018

TPS oikealla tiellä - ”Meillä on pelisuunnitelma, jossa pitää pysyä”

TPS oikealla tiellä - ”Meillä on pelisuunnitelma, jossa pitää pysyä”

Jonathan Viscosi on toista kautta TPS:n ykkösmaalivahti. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan jumbosijalla etenevä TPS on saanut tiivistettyä puolustustaan viime kierroksilla. Maalivahti Jonathan Viscosi puhuu oppimisprosessista, jonka myötä sarjanousija on jälleen löytämässä vahvemman pohjan tekemiselleen.

TPS voitti viime kauden Ykkösen päästämällä 27 ottelussa yhteensä vain 14 maalia. Nousu Veikkausliigaan on kuitenkin näkynyt. Tänä keväänä ja kesänä omiin on mennyt 15 ottelussa 21 osumaa.

- Nousijajoukkueella ei ole helppoa, on sopeuduttava uuteen nopeasti. En sanoisi, että erot ovat jättimäisiä. Taso on vain kokonaisuudessaan kovempi. Jokaisen on oltava koko ajan sataprosenttisen keskittynyt. Viime vuonna saimme vielä joitain nukahduksia anteeksi, enää emme. Pystyimme myös rankaisemaan vastustajia hieman helpommin. Marginaalit ovat pieniä, mutta sehän sarjasta mielenkiintoisen tekee, Jonathan Viscosi toteaa.

- Tämä on oppimisprosessi. Meille joukkueena, mutta myös minulle yksilönä. Olen mielestäni kehittynyt paljon tänä vuonna, sekä hyvistä että heikommista peleistä. On tärkeää, ettei nouse pilviin, kun menee hyvin, eikä vajoa liian alas, kun ei mene. Kausi on pitkä, yksi ottelu ei ratkaise mitään. Minun on oltava luotettava ja johdonmukainen koko kauden. Se on päätavoitteeni.

27-vuotias kanadalainen Viscosi pelaa Palloseurassa toista vuotta. Viime kaudella hän pelasi kaikki sarjaottelut alusta loppuun.

TPS on kerännyt 15 ottelusta kymmenen pistettä. Kesäkuun toisella viikolla Mika Laurikaisen joukot kärsivät Seinäjoella SJK:lle 0-4-tappion, mutta sen jälkeen puolustus on pitänyt paremmin. Nyt alla on 1-1-tasapelit FC Lahtea ja FC Interiä vastaan sekä maaliton tulos viime kierrokselta RoPS:n vieraana.

- Meillä on melkein sama joukkue kuin viime vuonna ja tunnemme toisemme hyvin. Olemme kuitenkin uudella sarjaportaalla ja taso on kovempi. Olemme viime aikoina löytäneet taas sen missä olemme hyviä. Emme päästäneet viime vuonna juurikaan maaleja, olimme päättäväisiä puolustuksessamme. Nyt olemme löytämässä sitä jälleen. Se on pohja, jonka päälle voimme rakentaa onnistumisia hyökkäykseen.

- Olimme hyvin valmistautuneita peliin Rovaniemellä. Meillä oli pelisuunnitelma ja toteutimme sitä hyvin ja organisoidusti. Oli hienoa saada piste ja pitää oma maali puhtaana. Meillä oli myös paikkamme voittaa ottelu. Sanoisin kuitenkin, että tasapeli oli ansaittu tulos ja se antoi meille ehdottomasti itseluottamusta. RoPS on ollut vahva kotona ja me taas emme niin hyviä vieraissa. Nyt meillä on edessä kotipeli, jonka haluamme voittaa.

- Puolustuksemme on aina ollut hyvä. Nyt on tärkeää saada kunnolla takaisin se päättäväisyys, jota meillä on aiemmin ollut. Meillä on pelisuunnitelma ja siinä täytyy pysyä, maalivahti korostaa.


TPS-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina 29.6. klo 18.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia