FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 28.6.2018

Maalikuningas palasi Rovaniemelle – "Ei jalkapallo ikinä helppoa kuitenkaan ole"

Maalikuningas palasi Rovaniemelle – "Ei jalkapallo ikinä helppoa kuitenkaan ole"

Boris palasi jalkapalloilulliseen kotiinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Aleksandr "Boris" Kokko lähti RoPS:sta kesällä 2016 Australian pääsarjaan Newcastle Jetsiin, josta hän siirtyi Hongkongin Eastern Sports Clubiin. Nyt oli hänen mielestään kuitenkin aika palata Suomeen ja Rovaniemelle.

31-vuotias hyökkääjä solmi juuri Rovaniemen Palloseuran kanssa 1,5 vuoden sopimuksen.

– Ulkomaanmatka oli hyvä keikka. Harmittaa, kun Australiassa ei sujunut. Se oli sopivan tasoinen sarja ja olisin voinut pärjätä siellä, Kokko kertoi.

– Näin sitten Hongkonginkin vielä. Se oli ihan erilainen maailma ja tosi hieno kaupunki. Kun sopimukseni päättyi tammikuussa, sain olla neljä kuukautta turistina kaupungissa. Harjoittelin kuitenkin silloinkin pari kertaa päivässä, mutta oli hienoa olla ilman aikatauluja. Sain tehdä ihan mitä halusin.

Pääsarjan taso ei yllättänyt.

– Taso oli ihan ok, mutta ei se mikään huippusarja ollut. Ulkomaalaiset pelaajat olivat hyviä. En ole hetkeen Veikkausliigassa pelannut, mutta harjoitusten taso ja olosuhteet ovat täällä ainakin paremmalla tasolla. Ammattimaisuudessakin Veikkausliiga on edellä. Ei jalkapallo ikinä helppoa kuitenkaan ole.

Kokko kertoo syitä miksi palasi RoPS:aan.

– Minulla oli vaihtoehtoja sekä ulkomailla että Suomessa, mutta olen viihtynyt täällä aina erinomaisesti ja pelannut tosi hyvin. Joukkue vain kovenee koko ajan ja kaikki kentän ulkopuolisetkin asiat paranevat vuosi vuodelta. Ihmiset ovat mukavia ja minulla on paljon kavereita ympärillä. Kaikki muutkin asiat ovat tuttuja ja turvallisia. Rovaniemi on jalkapallokotini.

– Pääsin sinne minne halusinkin, Kokko iloitsee.

RoPS on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa toisella sijalla. "Boris" on huomannut hyvän vireen.

– Olen seurannut mielenkiinnolla nykyisen RoPSin menoa. Tietenkin kautta on vielä paljon jäljellä, mutta on mahtava tulla joukkueeseen, joka pystyy realistisesti pelaamaan isoista asioista.

Aleksandr Kokko nähdään RoPS:n kokoonpanossa aikaisintaan 30.6. vierasottelussa Honkaa vastaan.


FC Honka-RoPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 30.6. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia