FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 26.6.2018

Wiss Ilveksen voitosta: "Hieno esitys ja peli-ilme"

Wiss Ilveksen voitosta: "Hieno esitys ja peli-ilme"

"Jallu" oli tyytyväinen maalijyvän löytymiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK ja Ilves latoivat maalittoman avausjakson jälkeen tiistain peräti kolme maalia ja pisteet matkasivat lopulta Tampereelle lukemin 2-3.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss summasi tapahtumarikkaan ottelun onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

– Ensimmäinen jakso oli aika tasaväkistä kilpailua. Olimme silti aktiivisia pallon kanssa ja olimme pelin päällä pitkiä vaiheita. Vastustajan molemmat keskikenttäpelaajat ottivat varoitukset, joten saimme heidät kyllä vaikeuksiin, Wiss kertaa.

Tilanteet vaihtelivat sen jälkeen, kun SJK meni ensin johtoon.

– Toisella jaksolla aloitimme vähän huonosti ja olimmekin sitten takamatkalla. Onneksi pojat kuittasivat tilanteen nopeasti. Pallollisen pelaamisen rohkeus jatkui. Korostimme keskialueen tilanteenvaihtoja, ja niissä pääsimmekin hyvin esille.

– 2-1-vaiheessa tuntui jo siltä, että homma on taputeltu, kun saimme pitkän erikoistilannejakson vastustajan päähän. Niin vain hävisimme sitten samassa tilanteessa ykkös- ja kakkospallon, josta tuli tasoitus. Peli oli taas auki, mutta vielä jaksettiin kammeta voittomaali. Hieno esitys ja peli-ilme joukkueelta, Wiss kiittelee.

Ilveksen kaksi aiempaa ottelua olivat maalittomia. Nyt nähtiin viiden osuman ilotulitus. Wiss oli tyytyväinen oman ruudin kuivumisesta.

– Meidän ensimmäinen maalimme oli tyyliltään ihan harkittu ja harjoiteltu. Toisessa maalissa prässi onnistui ja vähän saatiin harhasyöttöä haltuun, mutta siinäkin oli rauhalliset hyvät suoritukset boksissa. Onneksi saimme kauden ensimmäisen pilkun ja Issalta kylmähermoinen voittomaali. Issalla oli halukkuus ottaa vetovastuu ja hän on aiemminkin urallaan onnistunut hyvin rangaistuspotkuissa, Wiss kertoo.


Ilves - FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 30.6. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia