AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 26.6.2018

TPS hakee vahvistuksia ryhmäänsä - ”Pakko reagoida”

TPS hakee vahvistuksia ryhmäänsä - ”Pakko reagoida”

Eemeli Reponen juhlii tepsiläisten maalia Onni Valakarin kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Täksi kaudeksi Veikkausliigaan palannut TPS on juuttunut sarjan hännille ja katsastaakin parhaillaan vahvistuksia kokoonpanoonsa.

TPS on onnistunut voittamaan tällä kaudella vasta yhden ottelun ja kasassa on yhteensä yhdeksän pistettä. Joukkueen maalivahtivalmentaja Eemeli Reponen vahvistaa, että ryhmä kaipaa uusia pelaajia.

- Kyllä tällä hetkellä katsellaan apuja nykyiseen ryhmään ja Mika (päävalmentaja Laurikainen) tekee pitkää päivää etsiessään sopivia pelaajia vanhan rungon vahvisteeksi. Kauteen lähtiessä tiedettiin, että kapealla määrällä pelaajia mennään. Nyt kun vielä loukkaantumiset ja tehottomuus ovat painaneet päälle, niin pakko reagoida, Reponen toteaa.

Reposen mukaan turkulaiset ovat joutuneet pähkäilemään useampaakin kohtaa pelissään. Yhtä ainutta selittävää tekijää heikoille tuloksille ei siis ole.

- Näin pitkän kauden aikana tulee väkisin monia eri pelin osa-alueita, jotka takkuavat vuorollaan. Joten varmasti kaikkia osa-alueita pitää pystyä parantamaan. Olemme päästäneet hieman liikaa maaleja. Olemme siis saaneet tutkiskella huolella mitä tapahtuu muun muassa prässissämme, negatiivisessa tilanteenvaihdossa ja 16-alueen puolustamisessa.

- Vaikka olemme keränneet peleissä ihan hyvin maaliodottamaa, niin emme ole saaneet sitä konkretisoitua tulostaululle. Tämän lisäksi hyökkäämisessämme, avaamisessa ja rakenteluvaiheessa riittää tehtävää.

TPS:n edustusjoukkueen maalivahtikaksikon muodostavat eniten vastuuta kantanut Jonathan Viscosi sekä Miikka Mujunen.

- Pakko olla tyytyväinen ryhmämme asenteeseen, harjoitteluun ja päivittäiseen työmoraaliin. Peleissä on tullut todella hyviä esityksiä, molemmilta maalivahdeilta, mutta paikoittain kokonaisuudessa ehkä olisi kaivannut hieman lisää tasaisuutta koko 90-minuutisen ajan, valmentaja kommentoi.

- Molemmilla maalivahdeilla on paljon kehittymisen varaa, mutta samalla suuri määrä potentiaalia päästä urallaan ulkomaille. Kun jaksamme tehdä päivittäisen työn laadukkaasti, niin meidät varmasti palkitaan sarjapaikalla ja maalivahdit toivottavasti myöhemmin niin, että he pääsevät ulkomaille.


RoPS-TPS Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia