AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 26.6.2018

RoPS ja TPS jäivät maaleitta (RoPS-TPS 0-0)

RoPS ja TPS jäivät maaleitta (RoPS-TPS 0-0)

RoPS ja TPS pelasivat maalittoman tasapelin tiistaina Rovaniemen Keskuskentällä.

Turun Palloseura piti Rovaniemen Palloseuran ahtaalla Veikkausliigan tiistain kierroksella. Rovaniemen Keskuskentällä päädyttiin vauhdikkaan alun jälkeen pistejakoon 0-0 (0-0). RoPS jatkaa Veikkausliigassa edelleen toisena neljän pisteen erolla kolmantena olevaan FC Lahteen.

Tähän TPS on tällä kaudella erikoistunut. Turkulaiset ovat jumittuneet Veikkausliigan sarjataulukossa häntäpäähän, mutta ovat järjestään onnistuneet tylsyttämään parhaimman terän sarjan kärkipään joukoilta. Sen ovat kokeneet niin KuPS, FC Lahti kuin Rovaniemen Palloseurakin.

Tänään TPS:ltä kuitenkin puuttuivat hyökkäyspään tehoista Mika Ääritalo sekä Onni Valakari. Samaan tapaan myös RoPS joutui aloittamaan ilman varsinaista keskushyökkääjää. Filip Ivanovski parantelee selkäänsä, eikä Simo Roihaa uskalleta vielä peluuttaa täyttä ottelua.

RoPS sai otteluun vahvan alun. Jo viiden minuutin jälkeen Rasmus Degerman kolisutteli ensimmäisen kerran TPS-maalin tolppia. Jakson edetessä tolppia testaili myös TPS:n Aleksi Ristola.

RoPS joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo puolen tunnin kohdalla. Keskuspuolustaja Juuso Hämäläisen tilalle vaihdettiin hyvin tontin täyttänyt Jems Geffrard. Ottelun loppupuolella myös toinen RoPS-toppari Leo Väisänen jouduttiin taluttamaan kentältä. Nopeakinttuinen Fugo Segawa sai kantaa vastuuta viimeiset minuutit.

Ottelun puhuttavin hetki osui jälleen lisäajalle. Lassi Lappalainen oli murtautumassa oikealta laidalta, kun erotuomari Jani Laaksonen vihelsi pelin poikki RoPS-rikkeen merkiksi. Tulkinnasta riippuen Lucas Lingman joko riuhtaisi itsensä irti Niklas Blumqvistin otteesta, tai huitaisi Niklas Blumqvistia kasvoihin.

TPS onnistui toistamiseen tällä kaudella nollaamaan Rovaniemen Palloseuran, mutta samaan aikaan RoPS onnistui pitämään kauden yhdennentoista nollapelinsä huolimatta siitä, että molemmat ottelun aloittaneet keskuspuolustajat jouduttiin vaihtamaan.


FC Honka-RoPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 30.6. klo 15.00 ja TPS-IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina 29.6. klo 18.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia