AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 26.6.2018

"Oli mahtavaa tulla takaisin" - Joona Lautamaja viihtyy SJK:ssa

"Oli mahtavaa tulla takaisin" - Joona Lautamaja viihtyy SJK:ssa

SJK:n yksi kauden yllättäjistä on ollut Kuopiosta palannut Joona Lautamaja, joka ei itsekään laskenut nousevansa vakiomieheksi joukkueeseen tällä kaudella.

Edellisessä Honka -ottelussa SJK joutui pelaamaan alivoimalla suuren osan ottelusta ja SJK:n puolustuslinja muodostui varsin nuoresta ryhmästä. Ville Tikkanen ja Joona Lautamaja toimivat toppareina, Joonas Sundman ja ylempää laitahyökkääjän paikalta alas tiputettu Jesse Sarajärvi pelasivat laitapakkeina. Sarajärvi, Sundman ja Lautamaja ovat kaikki Seinäjoella syntyneitä seuran omia kasvatteja. Tikkanenkin siirtyi OLS:sta Seinäjoelle vain 17-vuotiaana joulukuussa 2016. Koko nelikko pärjäsi mainiosti, vaikka Honka sai pyörittää peliä miesylivoimalla.

- Kyllä siinä oli tuttuja miehiä rinnalla, Jesse (Sarajärvi) ja Sunde (Sundman). Ja Tikikin (Tikkanen) on tullut tutuksi nyt tällä kaudella. Olihan se aika hauska katsoa ketä siinä vierellä lopulta pelasi. Mutta niin se menee. Ulosajo pakotti tekemään tällaisen muutoksen ja ihan hyvin meillä meni se peli siinä. Jouduimme toki puolustamaan aika paljon, mutta se toimi mielestäni ihan hyvin, arvioi SJK:n puolustaja Joona Lautamaja.

Lautamaja aloitti ottelun laitapakkina, mutta hänet siirrettiin keskelle ulosajon jälkeen.

- Itselleni tämä topparin paikka on se mieluisin ja sitä on tullut eniten uralla pelattua. Toki liigassa olen pelannut enemmän laitapakkina. Mielelläni sillä paikalla pelaisin. Toki aika paljon olen päässyt nyt mukaan hyökkäykseen. Laitapakin paikalta pääsee tekemään nousuja ja olemme saaneet sieltä laidalta mielestäni ihan hyvin pyöritettyä tilanteitakin. Joten sanoisin että ihan ok on mennyt omat esitykset.

- Tulokset ovat olleet meiltä nyt vähän vaihtelevia, joten pitäisi saada se hyvä draivi taas päälle ja Ilvestä vastaan lähdetään uudella innolla, jatkaa Lautamaja.

22-vuotias Lautamaja lähti koulun vuoksi Kuopioon kaudella 2016, pelattuaan ennen sitä SJK:n Akatemian kapteenina Kakkosta kaudella 2015. Kuopiossa hän pelasi aluksi KuPS:n farmiseurassa koulunsa ohella, mutta loukkaantumisten myötä hän nousi KuPS:n edustukseen ja pelasi 2016 Veikkausliigassa lopulta 23 ottelua. Viime kausi meni KuPS:n farmiseura KuFu-98:n paidassa. Tänä talvena hän muutti takaisin Seinäjoelle ja liittyi SJK:n akatemian Kakkosessa pelaavan SJK U23:n riveihin. Nyt pelejä on tullut SJK:n edustuksessa kuusi ja niissä on syntynyt yksi maaliinjohtanut syöttö.

- Kun tulin takaisin, ei ajatukseni ollut, että pelaan samantien edustuksessa. Lähdin kyllä sillä asenteella, että haluan pelata futista ja jos akatemiassa pelit kulkee, niin on aina mahdollisuus päästä ylöspäin. Tottakai se siis oli mielessä, että jos pelaa hyvin niin voi päästä pelaamaan edustuksessa. Ei ollut mitenkään niin, että minun on pakko päästä pelaamaan nyt Veikkausliigaa.

- Kesän suunnitelmat olivat niin, että sain täältä kesätöitä ja tuli samalla paluu pelihommiin tänne. Oli mahtava tulla takaisin ja vetää SJK:n paita niskaan. Eli todella hyvillä fiiliksillä tässä nyt ollaan, kertoo Lautamaja.


SJK - Ilves OmaSp Stadionilla tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia