vko.26 // 26.6.2018

Ilves nousi lopussa voittoon (SJK-Ilves 2-3)

Ilves haki tiistaina täyden pistepotin Seinäjoelta, kun SJK kaatui maalein 3-2 (0-0).

SJK:n ensimmäinen puolittainen maalipaikka tuli kolmannella minuutilla, kun Billy Ions pääsi laukomaan boksissa. Veto epäonnistui ja kimposi Aristote Mbomalle, joka pääsi vielä laukomaan, mutta Ilveksen puolustus blokkasi vedon kulmapotkuksi. Kulmapotkusta Joel Mero pääsi puskemaan, mutta hänen yrityksensä meni ohi maalin.

Myös Ilves sai ottelun alkuhetkillä muutaman erikoistilanteen, mutta niistä ei tulosta tullut. Marius Noubissi tuotti SJK:n puolustukselle ongelmia, ja pääsi laukomaankin pari kertaa vaarallisesti. SJK:n onneksi Noubissin yritykset menivät ohi maalin.

SJK:n Emile Paul Tendeng sai hyvän vetopaikan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, mutta laukaus epäonnistui, ja tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa.

SJK aloitti toisen puoliajan erinomaisesti, ja siirtyi ottelussa johtoon 53. minuutilla. Hyvässä iskussa oleva Johannes Laaksonen antoi oikeasta laidasta matalan ja kovan keskityksen, joka Aristote Mboma laukoi maaliin lähietäisyydeltä. Myös Mboma on ollut hyvässä maalivireessä, ja maali oli hänelle neljään viimeiseen otteluun jo kolmas.

Tuskin oli ehditty maalintekijän nimeä vielä kuuluttaa, kun pallo oli toisessa maalissa. Ilves lähti heti aloituksesta hyökkäykseen ja pallo pelattiin oikeaan laitaan Felipe Aspegrenille. Hänen keskityksensä tavoitti Marius Noubissin, joka iski pelin tasoihin. Maalin jälkeen SJK kadotti otteensa pelistä, ja Ilveksen johtomaali tuntui olevan vain ajan kysymys. Ilves siirtyikin johtoon 63. minuutilla SJK:n pahan pallonmenetyksen jälkeen. Iiro Järvinen syötti ja Lauri Ala-Myllymäki laukoi pallon hallitusti maaliin.

SJK ei kuitenkaan luovuttanut, vaan käänsi pelin väkisin tasoihin. Kymmenisen minuuttia ennen loppua kentälle tullut Vahid Hambo ehti olla vain hetken kentällä, kun hän iski pelin tasoihin hässäkän päätteeksi.

Draaman kaari ei vielä tässäkään vaiheessa ollut valmis. SJK rikkoi boksissa pari minuuttia ennen loppua vaarattoman näköisessä tilanteessa, ja tuomiona oli tangaistuspotku. Issa Thiaw laukoi pilkun varmasti maaliin ja vei vierasjoukkueen jälleen johtoon. Johto kesti loppuun asti, ja SJK koki erittäin kirvelevän tappion.

KuPS-SJK Savon Sanomat Areenalla lauantaina 30.6. klo 15.00 ja Ilves-FC Inter Tammelan stadionilla lauantaina 30.6. klo 15.00. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.