FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 26.6.2018

FC Interin Kuningas: ”Itseluottamukseni on hyvällä tasolla, nautin pelaamisesta”

FC Interin Kuningas: ”Itseluottamukseni on hyvällä tasolla, nautin pelaamisesta”

Mikko Kuningas on avauksessa tänään, kun FC Inter kohtaa FC Hongan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter haluaa palata voittojen tielle tiistai-iltana, kun FC Honka saapuu vieraaksi Turun Veritas Stadionille.

Turkulaisilla on allaan tasapeli derbystä TPS:aa vastaan sekä tappio VPS:lle toissa kierrokselta.

- Toiveissa oli, että olisimme saaneet mahdollisimman suuren määrän pisteitä kesäkuussa. Kaksi viimeistä ottelua ovat olleet siinä mielessä pettymyksiä. Nyt olisi aika palata voittojen tielle. Pistepotti ei tasureilla kovin paljoa kartu, Mikko Kuningas kertaa.

FC Interin kausi on ollut vaiherikas. Kevät oli pisteiden valossa äärimmäisen hankala. Suomen Cupin finaalin voitto HJK:sta, Kuninkaan maalilla, antoi taas uskoa parempaan, mutta tapahtumia on riittänyt sen jälkeenkin. 10. kesäkuuta tuli ilmoitus, että italialainen päävalmentaja Fabrizio Piccareta jättää seuran ja hänen paikkansa ottavat John Allen ja Kari Virtanen.

- Tekemisemme alkoi jo Piccaretan aikana kääntymään parempaan suuntaan. Cupin finaalin jälkeen tapahtui paljon asioita, jotka vaikuttivat joukkueen tekemiseen. Valmentajan vaihdos on jo puitu läpi. Harjoituksissa on nyt ollut hyvä meininki ja se tulee näkymään varmasti myös peleissä.

- Tekemisemme on ollut vauhdikkaampaa ja systemaattista verrattuna alkukauteen. Joukkueen pelaamisesta on turvallisempi olo, olemme samalla aaltopituudella.

Kuningas on lappeenrantalaisen PEPO:n kasvatti ja hän ehti pelata liigaa FC Lahdessa kaudesta 2015 ennen siirtymistään Turkuun viime talvena.

- Ajatukseni oli, että uusi ympäristö tuo uusia ärsykkeitä ja sitä myöten kehitystä. Olen saanut viimeisten pelien aikana paljon vastuuta, joten fiilis on tosi positiivinen.

- Alkukaudesta oli välillä tunne, että miten asiat voivatkin mennä näin heikosti. Oma peli oli vaikeaa, mutta osittain silloin painoi myös pienet loukkaantumiset ja armeija. Nyt olen pysynyt ehjänä ja itseluottamus on hyvällä tasolla. Nautin pelaamisesta.

Inter isännöi siis tiistaina sarjanousija FC Honkaa, joka on viime aikojen hyvillä tuloksillaan kivunnut sarjataulukossa aina viidenneksi.

- Honka on hyvässä vireessä ja saanut tulosta aikaan. Meiltä vaaditaan täysi onnistuminen, että pystymme pitämään pisteet Turussa. Honka haluaa pelata ja heillä on taitavia pelaajia. He ovat myös innokkaita prässäämään. Meidän pitää olla kiireisiä sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan, Kuningas povaa.

- Meillä on mahdollisuus ottaa liigassa pisteitä keneltä vain. Toivottavasti saamme runsasmaalisen ottelun, meille siis.


FC Inter - FC Honka Veritas Stadionilla tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia