AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 26.6.2018

"Boris" Kokko ei vielä mukana kokoonpanossa - "Ei ole ylipainoa tai mitään"

"Boris" Kokko ei vielä mukana kokoonpanossa - "Ei ole ylipainoa tai mitään"

Boris on valmis taas takomaan maaleja RoPS:lle. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseura saa tiistaina vastaansa kotonaan Turun Palloseuran.

Rovaniemelle palannut maalitykki Aleksandr "Boris" Kokko ei ole vielä tänään joukkueensa kokoonpanossa.

- Pelilupa ei ole kunnossa vielä päivän otteluun. Kaikki paperit pitäisivät olla Hong Kongista RoPS:lla tänään ja huomenna ne lähetetään eteenpäin. Lauantain otteluun asia saadaan toivottavasti kuntoon. Sitten on itsestäni ja valmentajasta kiinni, pelaanko, Kokko kertoo.

Kokko on parannellut kuntoaan jo pari kuukautta, jotta on heti valmis Veikkausliigan vaatimuksiin.

- Ei ole ylipainoa tai mitään. Totta kai ottelukunto pitää vielä hankkia pelaamalla. Olin huhtikuuhun asti todella kovassa kunnossa, mutta en saanut sellaista sopimustarjousta, jonka olisin halunnut. Pidin sen jälkeen pienen loman Pietarissa MM-kisoja katsellessa. Minulla on kuitenkin hyvä peruskunto tällä hetkellä salin ja lenkkeilyn avulla.

"Boris" on seurannut Veikkausliigan otteluita ulkomailtakin.

- Olen seurannut otteluita todella paljon. Esimerkiksi RoPS:n peleistä olen katsonut lähes kaikki. Olen katsellut myös aktiivisesti muiden joukkueiden otteita.

Päivän vastustajasta Kokko kertoo tuntevansa useamman pelaajan.

- Jani Virtasen tunnen tosi hyvin henkilökohtaisesti ja totta kai Mika Ääritalon myös. Olen nähnyt paljon TPS:n otteluita viime aikoina ja huomannut, että Ääritalo on tosi hyvässä kunnossa tällä kaudella. Virtanen on pikku laiskimus, jolle ei saa antaa aikaa ja tilaa. Hän voi olla aikamoinen taikuri. Miro Tenho ja Rasmus Holma ovat myös kovaotteisia toppareita.

RoPS on tällä hetkellä Veikkausliigan sarjataulukossa toisella sijalla ja TPS hännillä, joten isäntäjoukkue on ottelussa selvä ennakkosuosikki

- Tepsi on hyvä joukkue, mutta heillä on ollut maalinteon kanssa ongelmia. Emme voi olla yhtään lepsuja ja toivottavasti ei tule tiukka ottelu. Kotona olemme pelanneet niin hyvin, että pidetään nollat ja tehdään pari maalia toiseen päätyyn, Kokko päättää.


RoPS - TPS Rovaniemen keskuskentällä tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia