AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 25.6.2018

HJK:n nuori toppari: ”Meidän pitää pystyä pelaamaan kotona hyökkäysvoittoisesti”

HJK:n nuori toppari: ”Meidän pitää pystyä pelaamaan kotona hyökkäysvoittoisesti”

Kuva: Juha Tamminen

HJK kärsi kotikentällään huhti-toukokuussa muutaman karvaan kotitappion. Viime kierroksilla Telia 5G Areena on jälleen ollut vaikea paikka vieraille.

HJK kärsi huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa kotikentällään tappiot KuPS:lle ja FC Lahdelle. FC Inter puolestaan oli Helsingissä pelatussa Suomen Cupin finaalissa HJK:ta parempi 1-0-lukemin.

- Kauden aloituksemme oli vaikea. Emme pystyneet pitämään maaliamme puhtaana, emmekä onnistuneet maalinteossa. Fanit tuskastuivat, mutta kävimme asioita läpi palavereiden kautta ja nyt olemme saaneet hommat rullaamaan. Olemme mielestäni hyvässä vaiheessa tällä hetkellä, HJK:n toppari Valtteri Vesiaho kommentoi.

- Meillä oli vaikeuksia kotona ja teimme virheitä. Meidän pitää pystyä kotona pelaamaan hyökkäysvoittoisesti, emmekä halua antaa vastustajille mitään mahdollisuuksia. Viimeiset kotiottelut, kuten 4-0-voitto SJK:sta osoitti, että voimme olla niin sanotusti ylivoimainen joukkue Suomessa ja varsinkin kotikentällä.

HJK on voittanut kahdessa edellisessä kotiottelussaan IFK Mariehamnin 2-0 ja SJK:n 4-0. Nyt alla on kaksi vierasottelua, joista on kertynyt pistetilille maaliton tasapeli Ilveksen kanssa ja 2-2-lukemat KuPS:ia vastaan. Tänään maanantaina Klubi kohtaa Telialla VPS:n.

- VPS on hieman samantyyppinen joukkue kuin me, eli he haluavat pitää palloa. Vepsu on tällä hetkellä hyvässä iskussa ja heillä on hyvä joukkue. Odotan hyvää ja tasaista liigapeliä.

19-vuotias Vesiaho debytoi Veikkausliigassa viime kaudella, joten tavoitteet tällä kesälle ovat täysin selvät.

- Oli tärkeää, että sain pelata viime kaudella liigaa kuusi ottelua. Ne antoivat itseluottamusta. Näin, että pystyn pärjäämään hyvin Veikkausliigassa. Nyt seuraava steppi on, että pääsen paitsi pelaamaan mutta että olen myös kentän parhaita varsinkin omalla pelipaikalla. Sitä kautta toivon jonain päivänä pääseväni ulkomaille pelaamaan. Niin kauan kun päälläni on HJK-paita, niin pelaan täysillä seuralle, nuori toteaa.

- Olemme käyneet valmentaja Mika Lehkosuon kanssa läpi kehityskohteitani, varsinkin puolustamiseen liittyviä asioita. On hienoa huomata, että olen edistynyt kokonaisvaltaisesti ja pystyn tuomaan joukkueen pelaamiseen lisää.

Valtteri Vesiaho on lisäksi U19 EM-lopputurnausta isännöivän Suomen runkopelaajia. Kisat pelataan Seinäjoella ja Vaasassa 16.-29. heinäkuuta.HJK - VPS Telia 5G Areenalla maanantaina 25.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia