FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 21.6.2018

Kaksinkertainen maalikuningas Aleksandr Kokko palaa RoPS:aan

Kaksinkertainen maalikuningas Aleksandr Kokko palaa RoPS:aan

Aleksandr Kokko palaa Rovaniemelle. (Kuva: Juha Tamminen)

Rovaniemen Palloseuraa kausilla 2012-2016 edustanut hyökkääjä Aleksandr Kokko, 31, palaa takaisin Napapiirille kauteen 2019 ulottuvalla sopimuksella.

Aleksandr Kokko voitti Rovaniemen Palloseurassa Suomen Cupin kaudella 2013 ja Veikkausliigan hopeaa kaudella 2015. Samana vuonna Kokko kruunattiin toistamiseen Veikkausliigan maalikuninkaaksi. Ensimmäisen maalikuninkuuden Kokko voitti kaudella 2008 FC Hongassa, kun hän jakoi 13 maalillaan maalipörssin ykköstilan Tampere Unitedin Henri Myntin kanssa.

Syksyllä 2016 Kokko siirtyi Rovaniemeltä Australian pääsarjassa pelanneeseen Newcastle Jetsiin. Kahden ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen hyökkääjä koki, että nyt oli aika palata takaisin Suomeen. Aiemmin keväällä, ennen uutta sopimustaan, Kokko harjoitteli RoPS:n matkassa parin viikon ajan.

- Pääsin sinne, minne halusinkin. Näiden kahden vuoden aikana RoPS:sta on tullut entistä ammattimaisempi seura, jossa panostetaan paljon kentän ulkopuolisiinkin asioihin. Meillä on myös nuoremman polven valmentaja, joka vakuutti minut ammattitaidollaan, Kokko iloitsi.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela on samaan tapaan tyytyväinen meritointuneen hyökkääjän saamisesta joukkoihinsa.

- Jokainen joukkue tarvitsee maalintekijöitä. Borre on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pitämään palloa ja kykenee saamaan muita pelaajia mukaansa. Erityisen vaarallinen Borre on, jos hänelle saadaan toimitettua palloa rangaistusalueen sisään, Koskela kommentoi.

Rovaniemen Palloseurassa Aleksandr Kokko on viimeistellyt kaikkiaan 71 maalia pelaamassaan 132 ottelussa. Kokko matkustaa Napapiirille tänään torstaina ja on jo seuraamassa RoPS:n ottelua PS Kemi Kingsiä vastaan.

PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 21.6. kello 17.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia