AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2018

​KuPS-toppari pelikiellossa kärkiottelussa - "Se oli ihan selkeä kortti"

​KuPS-toppari pelikiellossa kärkiottelussa - "Se oli ihan selkeä kortti"

Lum Rexhepi on sivussa KuPS-HJK:sta pelikiellon takia. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan keskiviikon kärkikamppailussa kohtaavat KuPS ja HJK, kun helsinkiläiset matkustavat vierailulle Kuopioon. Ottelu olisi ollut KuPS:n topparille Lum Rexhepille mielekäs, sillä hän pelasi kaudella 2016 juuri HJK:n paidassa.

Peli jää romuluiselta topparilta kuitenkin välistä, sillä Rexhepin varoitustili täyttyi viikonlopun kierroksella ottelussa FC Honkaa vastaan.

- Tiesin tilanteen jo ennen peliä ja minun piti välttää korttia, mutta sitten tuli tilanne, jossa jalkani nousi liian korkealle ja osui Robert Ivanovia päähän. Se oli ihan selkeä kortti. Harmittaa olla sivussa, sillä edessä on tärkeä matsi, Rexhepi sanoo.

Rexhepi siirtyi viime kaudeksi Hollannin pääsarjaan Go Ahead Eaglesin riveihin, mutta kausi ulkomailla meni pilalle pitkälti loukkaantumisten vuoksi. Puolustaja on löytänyt vaikean kauden jälkeen jälleen peli-ilon.

- Olen nauttinut pelaamisesta. Hollannissa minulla oli vaikea vuosi ja vammat eivät jättäneet minua missään kohtaa rauhaan. Nyt olen löytänyt täällä uuden vireen, vaikka minulla ei ollut kunnon pre-seasonia alla. Odotuksiin nähden on mennyt siis ihan hyvin, Rexhepi arvioi alkukauttaan.

15 ottelua pelannut KuPS löytyy sarjataulukon kolmannelta sijalta, mutta ero kärkijoukkue HJK:hon on kasvanut jo 11 pisteeseen. Moni piti ennen kauden alkua kuopiolaisia jopa mestarisuosikkeina.

- Kokonaisuutena olemme pelanneet hyvin. Olisi väärin ajatella meitä mestarisuosikiksi, vaikka totta kai meillä on siihen mahdollisuus. HJK on aina tässä sarjassa mestarisuosikki. Itse en hirveästi mieti vielä sinne loppusijoituksiin asti, vaan pelaan pelin kerrallaan.

KuPS voitti huhtikuussa HJK:n vieraskentällä lukemin 2-1. Joukkue aikoo ammentaa keskiviikkona voimaa keväisestä uroteosta.

- HJK on pelannut nyt hyvin, mutta voimme ottaa sieltä kevään kohtaamisestamme paljon hyvää tähän otteluun.

- Emme voi lähteä liian matalalta puolustamaan. Mielestäni se ei toimi HJK:ta vastaan. Lähdemme hakemaan tulosta sillä omalla pelillämme.

KuPS ilmoitti viime viikolla kaupanneensa keskikenttäpelaaja Urho Nissilän Belgian liigan SV Zulte Waregemiin. Rexhepi oli iloinen joukkuekaverinsa puolesta.

- "Upilla" on mahdollisuudet kasvaa hyväksi kansainvälisen tason pelaajaksi. Minun mielestäni hänen oli hyvä aika siirtyä ulkomaille ja mahtavaa, että hän sai heti pitkän diilin. Seurasin viime vuonna Hollanista belgialaista jalkapalloa. Siellä pitää mennä täysillä tilanteisiin ja fyysisesti se sarja on varmasti jonkinlainen harppaus ylöspäin Upille, toppari pohtii.

Rexhepi on katsonut parhaillaan käynnissä olevia Venäjän MM-kisoja ottelu ottelulta. Suurennuslasin alla ovat totta kai olleet KuPS:ssa alkukauden pelanneen Egyptin maajoukkuemiehen Abdalla El Saidin otteet. Keskikenttämies on ollut pyramidimaan avauksessa joukkueen molemmissa alkulohkon otteluissa.

- Se on yllättänyt, että hän on pystynyt olemaan niin hyvä pallollisena. Hän on ollut ihan erilainen siellä kuin kuvittelin. Oli kunnia pelata hänen kanssaan, Belgiaa mestariksi liputtava Rexhepi kertoo.


KuPS-HJK Savon Sanomat Areenalla keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia