AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 20.6.2018

​Ilveksen kasvatit parrasvaloissa: "Ylivoimaisesti kentän paras pelaaja"

​Ilveksen kasvatit parrasvaloissa: "Ylivoimaisesti kentän paras pelaaja"

Kentän paras pelaaja. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves joutui tyytymään tasapeliin keskiviikkona FC Lahtea vastaan, vaikka voitto oli napattavissa.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli hukattuja maalipaikkoja, joilla voitto oli otettavissa.

– Mielestäni pelasimme hyvän pelin, toinen peräkkäinen sellainen. Prässäsimme ihan hyvin ja teimme heidän pelinrakentelun vaikeaksi vähentämällä syöttösuuntia. Kun he pääsivät keskittämään, niin lähdimme omalta maalilta asti. Hilander käynnisti hyvin hyökkäyksiä, joista saatiin puolittaisia tilanteita. Syöttöpelin haluaisin olevan vielä nopeampaa ja monipuolisempaa, mutta loimme tarpeeksi paikkoja. Ainoa juttu, mikä jäi puuttumaan, olivat maali ja kolme pistettä, Wiss sanoo.

Yksittäisiä onnistujia ei tarvitse tänään kauaa miettiä. Nuoruuden into oli valttia.

– Erityisen tyytyväinen olen Ilves-kasvattien Tariq Kazin ja Lauri Ala-Myllymäen peliin. Kazin ensimmäinen aloitus ja huikea itseluottamus. Joskus hänellä on puntit hieman tärisseet tuolla nuorten maaotteluissa, mutta tänään ei ollut mitään viitteitä siitä. Kylmäpäinen esitys. Hän uskalsi ohittaa ensimmäisen prässääjän ja syöttövalikoima oli monipuolinen. Ala-Myllymäki oli mielestäni ylivoimaisesti kentän paras pelaaja. On ihme, jos hän tämän siirtoikkunan jälkeen vielä jatkaa meillä, Wiss viittaa mahdolliseen ulkomaan pestiin.

– Kokonaisuudessaan tämän illan tulos harmittaa, mutta lopussa kaikki pelaajamme kentällä olivat kotimaisia ja ainoastaan Hilander ja Tanska iältään siellä kolmenkympin lähellä. Sinänsä hyvä esitys meiltä, Wiss toteaa lopuksi.


SJK-Ilves OmaSp Stadionilla tiistaina 26.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia