vko.24 // 16.6.2018

RoPS haki pisteet Maarianhaminasta (IFK Mariehamn-RoPS 1-3)

RoPS haki täydet pisteet Maarianhaminasta lauantaina kaatamalla IFK Mariehamnin maalein 3-1 (1-1).

IFK Mariehamn meni salamamaalilla johtoon 2. minuutilla. Maalintekijänä Aleksei Kangaskolkka. RoPS tuli tasoihin 26. minuutilla, kun Wato Kuate heilutti kotijoukkueen maaliverkkoa. Toisella puoliajalla Aapo Heikkilä vei RoPS:n 2-1-johtoon 67. minuutilla ja 3-1-voittolukemat viimeisteli Lucas Lingman 85. minuutilla.

IFK Mariehamnin pelätty ykköspyssy Aleksei Kangaskolkka vei isännät johtoon jo minuutin kohdalla, mutta sen jälkeen ei IFK yltänyt yhtä tolppalaukausta lähemmäksi.

Rovaniemen Palloseura sai kuitattua isäntien johto-osuman jo reilun 20 peliminuutin jälkeen. Wato Kuaté pääsi tälläämään kulmapotkun jälkitilanteesta pallon IFK-maalin kattoon.

RoPS on hiukan tuskaillut hyökkääjätilanteensa kanssa, mutta samaan aikaan joukkue on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja.

Tarvittaessa uusia ratkaisijoita nousee aina esiin. Edellisessä VPS-ottelussa se oli Antti Okkonen. IFK Mariehamnia vastaan Wato Kuaté viimeisteli RoPS-uransa ensimmäisen maalin.

Todellisen gorillan niskastaan pudotti kuitenkin Aapo Heikkillä. Heikkilän edellinen maali Veikkausliigassa on niinkin kaukaa kuin kauden 2016 avausottelusta PK-35 Vantaata vastaan. Maaliton jakso on ollut hyökkääjälle raskas.

Maarianhaminassa onnistuminen lopulta nähtiin. Lassi Lappalaisen keskitys oli jo karata Heikkilän jaloista, mutta taitavasti Heikkilä sai pidettyä pallon hallussaan, otti hiukan sivuun ja laukoi takayläkulmaan.

VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla keskiviikkona 20.6. kello 18.30 ja PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 21.6. kello 17.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: RoPS:n verkkosivut