vko.24 // 16.6.2018

PS Kemi taisteli vajaalla voittoon (PS Kemi-SJK 1-0)

PS Kemi taisteli vajaamiehisenä 1-0-voiton SJK:sta lauantaina Sauvosaaren kentällä.

PS Kemi joutui miesvajaalle 26. minuutilla, kun Justus Lehto ajettiin ulos suoralla punaisella kortilla. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästä lannistunut ja meni 1-0-johtoon Juho Mäkelän puskumaalilla 39. minuutilla. Se jäi myös ottelun voittomaaliksi.

PS Kemi voitti SJK:n tälle kaudelle jo toistamiseen 1-0 ja otti samalla kauden ensimmäisen voittonsa kotiyleisön edessä. Dramaattisen ottelun ratkaisi PS Kemin hyökkääjä Juho Mäkelä, joka nikkasi ottelun ainoan maalin joukkueen pelatessa vajaalla 37. minuutilla.

Maali oli erinomaisen komea. Tilanne sai alkunsa Kosta Manevin katkosta syvällä omassa päässä. Manev tyrkkäsi pallon Kevin Tanolle, joka kiepsahti pelivälineen kanssa pari kertaa näppärästi, syötti Julian Guevaralle, joka näki laidalla Henrik Ölanderin vapaana ja laittoi tarkan syötön miehen eteen.

Ölander sai edetä vapaasti SJK:n päätyyn ja lähetti millimetrin tarkan syötön Juho Mäkelän päähän SJK:n topparien väliin ja "Mäksä" puski pallon tyylikkäästi verkkoon räjäyttäen kotikatsomon villiin ilonpitoon.

Maali tuntui tavallistakin makeammalle, sillä PS Kemi oli joutunut vajaalle 11 minuuttia aiemmin, kun Justus Lehto ajettiin suoralla punaisella ulos kentältä törmättyään pallontavoittelutilanteessa SJK-veskari Mihkel Aksaluun. Tuomari Jari Järvinen otti tilanteessa itselleen melkoisen roolin ulosajon myötä. Varoitus olisi ollut Lehdolle tilanteesta riittävä seuraamus. Tilannetta seuranneessa hässäkässä lisäksi kirjattiin varoitukset Kevin Tanolle ja SJK:n kuumakalle Mehmet Hetemajlle.

Lisäksi kotijoukkue oli joutunut vaihtamaan takareisivamman saaneen Kevin Mombilon kentältä jo 6. peliminuutilla. Vastaavasta vammasta kärsivä Keaton Isaksson, joka on ollut läpi kauden yksi punanuttujen tärkeimpiä pelaajia, oli jouduttu jättämään kokoonpanosta sivuun jo ennen peliä. Lisäksi toppari Victor Shevchenko jouduttiin niinikään jalkavamman vuoksi vaihtamaan kentältä tauon jälkeen. Mombilon tilalle kirmannut Jacob Esposito pelasi kuitenkin kauden parhaan pelinsä, kuten myös Shevchenkon paikan täyttänyt Kristian Heinolainen ja koko joukkue. Varsinkin ulosajon jälkeen sisuuntunut PS Kemi taisteli, repi, raastoi, puolusti ja pelasi tiiviisti, järkevästi ja suurella sydämellä. Joka ikinen kentällä raatanut punapaita hoiti oman tonttinsa erinomaisesti.

SJK piti palloa valtaosan ottelusta, mutta ei löytänyt aukkoja PS Kemin tiiviistä puolustusryhmityksestä. Seinäjokiset laukoivat peräti 17 kertaa, mutta valtaosa vedoista meni ohi ja yli maalin. Ja tolppien väliin onnistuneesti tähdätyt kudit hoiti maalivahti Oskari Forsman.

SJK:lla ei ollut ottelussa yhtään ns. tuhannen taalan paikkaa. PS Kemillä oli sen sijaan Mäkelän maalin lisäksi toinenkin enemmän kuin maukas paikka. 62. minuutilla kesken SJK:n painostuksen Kevin Tano eteni vasemmalla laidalla päätyyn, syötti maanuoliaisen maalin eteen, jossa väijynyt Mäkelä rusikoitiin maalintekopaikassa kentän pintaan ilman seuraamuksia. Pallo ajautui täysin vapaana olleelle Espositolle, jonka ohjaus meni niukasti ohi maalin.

PS Kemi-RoPS Sauvosaaren kentällä torstaina 21.6. kello 17.30 ja FC Honka-SJK Tapiolan urheilupuistossa keskiviikkona 20.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: PS Kemin verkkosivut