AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 16.6.2018

Ilveksen Miettunen: "Ei tarvitse erikseen etsiä latausta"

Ilveksen Miettunen: "Ei tarvitse erikseen etsiä latausta"

Tatu Miettunen on Ilveksen oma kasvatti

Tammelan stadion tulee todennäköisesti olemaan lauantaina täpötäysi, kun Ilves isännöi Helsingin Jalkapalloklubia.

Ilveksen junioriputken läpikäynyt 17-vuotias laitapuolustaja Tariq Kazi teki liigadebyyttinsä tiistaina KuPS:aa vastaan. Samassa ottelussa kentällä nähtiin kaikkiaan kuusi Ilveksen omaa kasvattia. Yksi heistä on luottotoppari Tatu Miettunen, joka on edustanut keltavihreitä korttelisarjasta lähtien. Tällä kaudella Miettunen on pelannut yhtä vaille kaikissa otteluissa. Komea kauden avausmaali syntyi kulmatilanteesta pääkaupunkiseudun toista liigajoukkuetta FC Honkaa vastaan pari viikkoa sitten.

– Kyseessä oli kauden ensimmäinen maalini, joten totta kai tuntui hyvältä. Harmi vain, ettei se riittänyt voittoon sillä kertaa. Ainahan noita erikoistilanteita suunnitellaan ennen peliä, mutta paljon on mukana muuttuviin tilanteisiin reagointia. Yritän hakeutua hyvään paikkaan esimerkiksi kulman jälkitilanteesta. Tällä kertaa pallo tuli suoraan kohdille ja sattui vielä menemään maaliinkin. Niin läheltä ei kyllä saanutkaan erehtyä. Kivahan pelitilannemaalejakin olisi tehdä, mutta harvoin topparin paikalta tulee rynnittyä hyökkäyksiin, Miettunen puntaroi Ilveksen sivuilla.

Lauantaina Miettunen kantanee jälleen suurta vastuuta Ilveksen alakerrassa. Vastaan asettuu hurjassa vireessä olevia nimekkäitä hyökkääjiä, mutta nuorukaisen puntti ei tutise. Lähes sadan liigaottelun kokemuksellaan hän on 23-vuotiaanakin yksi joukkueen vanhoista konkareista.

– Sellainen ottelu on jälleen tulossa, johon ei tarvitse erikseen etsiä latausta. Jokainen peli on tärkeä, mutta kyllähän HJK-peli on nimenomaan suuri tapahtuma. Tammelassa on toivottavasti jälleen täysi tupa ja hieno tunnelma. Möykkää varmasti riittää. Ensimmäisillä liigakausillani saatoin hieman jännittää isoissa peleissä, mutta kyllä tähän mennessä on jo tottunut. Ylimääräisiä paineita ei kannata ottaa.

– HJK:lla on loistavia pelaajia ja he johtavat sarjaa melko ylivoimaisesti tällä hetkellä. He ovat kuitenkin täysin voitettavissa. Kun koko joukkueemme pelaa omalla tasollaan ja ehkä jopa hieman ylittää itsensä, niin pisteitä otetaan. Laajassa kuvassa vahvuutenamme on mielestäni ollut yhtenäisenä joukkueena pelaaminen. Jokainen pelaaja on oikeastaan tehnyt sen, mitä odotetaankin. Meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka ovat rohkeasti nousseet mukaan liigavauhtiin. Olen ilolla seurannut uusien ilvesläisten esiinmarssia, Miettunen kiittelee.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia