AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 13.6.2018

​KuPS:n pelaaja teki tempun, johon ei ole pystynyt moneen vuoteen

​KuPS:n pelaaja teki tempun, johon ei ole pystynyt moneen vuoteen

Ville Saxman iski kaksi maalia tiistain 3-1-voitossa Ilveksestä.

Kuopion Palloseuran kokenut keskikenttäpelaaja Ville Saxman pääsi nauttimaan harvinaisesta herkusta tiistaisessa Ilves-ottelussa. Saxman viimeisteli kaksi osumaa 3-1-kotivoittoon päättyneessä kotiottelussa, jossa nähtiin monenlaisia erikoisia käänteitä.

Yksi ottelun erikoisuuksista oli se, että Ilves pelasi yli tunnin peräti kahden miehen alivoimalla Diego Tomasin ja Alim Moundin saatua punaiset kortit ennen puolen tunnin täyttymistä.

- Voitto tuntuu tietenkin hyvältä. Pelissä oli kaksi hyvää asiaa: ensiksi me saatiin petrattua kahdesta huonosta edellisestä pelistä ja toiseksi me satsattiin alkuun, ihan alussa me emme olleet kovin hyviä mutta me parannettiin tasoa alun jälkeen, Saxman totesi.

- Peli oli aika kummallinen. Kentällä sitä vaan keskittyy ottamaan täyden hyödyn erikoisesta tilanteesta ja joukkue pelasi tilanteen vaatimalla tavalla.

Saxman puski tämän kauden ensimmäinen Veikkausliigamaalinsa tyylikkäästi kuudennella minuutilla.

- Tilanne lähti liikkeelle Ruben Gabrielin ristipallosta laitaan Ilmari Niskaselle. Ilmari lähti haastamaan vastustajaa tuttuun tyyliinsä ja sai jalan vapaaksi. Hyvä keso sieltä tuli ja odotin vain että pallo tipahtaa kohdalle, Saxman kuvaili.

Kuopiolaisten 2-1-maali merkittiin myös Saxmanin nimiin. Ottelukuulutus kertoi maalintekijäksi ensin Urho Nissilän, mutta ottelun jälkeen erotuomaristo korjasi maalintekijäksi Saxmanin ja tämä tieto muutettiin myös virallisiin ottelutilastoihin.

- Siinä oli jonkinlaista hässäkkää. Petteri Pennaselta tuli matala keskitys pilkun tienoille Urho Nissilälle, joka kääntyi ja laukoi. Pallo osui minuun ja maali merkittiin sitten minulle. Siitä on paljon aikaa kun olen viimeksi tehnyt kaksi maalia yhdessä pelissä, MyPassa olen joskus tehnyt niin muutama vuosi sitten. Moneen vuoteen ei ole päässyt nauttimaan kahdesta maalista samassa ottelussa.

Kerta oli tiettävästi ensimmäinen, kun Saxman, 28, on tehnyt samassa liigapelissä kaksi maalia.


FC Honka-KuPS Tapiolan urheilupuistossa lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia