AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 12.6.2018

Wiss harmitteli: "Sääli että ulosajot tulivat alkuun"

Wiss harmitteli: "Sääli että ulosajot tulivat alkuun"

Punaiset kortit jäivät harmittamaan "Jallua". (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkusti tiistaina Kuopioon, jossa paikallinen Palloseura oli terävällä askeleella liikkeellä. Tupsukorvilta ajettiin kaksi pelaajaa ulos kentältä ensimmäisen puolen tunnin aikana, ja isännät hyödynsivät miesylivoiman.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli alkuhässäkässä hukattua potentiaalia.

– Ottelun alkuhan oli todella mielenkiintoinen. On sääli, että ulosajot tulivat siihen mukaan. Puolustimme avausmaaliin johtaneen tilanteen huonosti, mutta meillä oli hyvän näköistä peliä olemassa. Sitten selkeä puolustusvirhe johti punaiseen korttiin. Totta kai se muutti pelin suuntaa. Olimme kuitenkin vielä taistelussa mukana, kunnes toinen punainen teki tilanteesta todella vaikean, Wiss kuvailee.

Diogo Tomaksen ja Alim Moundin jouduttua suihkun puolelle, täytyi muiden täyttää heidän ruutunsa. Esimerkiksi hyökkäävä keskikenttäpelaaja Lauri Ala-Myllymäki pudotettiin alimpaan puolustuslinjaan. Syksyllä täysi-ikäisyyden saavuttava Tariq Kazi sai ensikosketuksensa liigapeleihin.

– Takaa-ajoasemassa teimme tiettyjä peluutusvalintoja ja toivoimme saavamme vielä jotain aikaiseksi. Emme halunneet käyttää vaihtoja heti aikaisessa vaiheessa. Toisella jaksolla otimme "Tarkan" (Kazi) kentälle, joka on tehnyt paljon hyvää duunia harjoituskentällä. Hänellä saattoi olla vielä pientä väsymystä maajoukkuereissusta Baltic Cupissa, mutta ihan ok sisääntulo vaikeassa paikassa, Wiss kertoo.

– Hyvin kaikki pojat puolustivat olosuhteet huomioiden. KuPS sai myllyttää ja pitää palloa, mutta emme antaneet heille voittoa ilmaiseksi. Onhan se harvinaislaatuinen tilanne pelata yli tunnin verran kahden miehen vajaalla. Treeneissä olemme toki tahkonneet kymmenen vastaan kahdeksan -pelejä harjoitusmielessä.

Vastus ei tästä helpotu, sillä sarjakärki HJK saapuu Ilveksen vieraaksi Tammelaan jo lauantaina.

– Käsittelemme tämän ottelun ensimmäiset 20 minuuttia nopeasti, opiskelemme hyvät ja huonot kohdat ja siirrämme katseita sitten jo tulevaan. Totta kai isot tuomaripäätökset puhuttivat tänään, mutta tilanne pitää pystyä nollaamaan. Matka jatkuu, Wiss kuittaa.


Ilves-HJK Tammelan stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia