AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 12.6.2018

RoPS voittoon viime hetkien maalilla (RoPS-VPS 1-0)

RoPS voittoon viime hetkien maalilla (RoPS-VPS 1-0)

RoPS piti tiistaina jo kauden yhdeksännen nollapelin.

RoPS ja VPS pelasivat tiistaina Rovanimellä. RoPS venyi 1-0-voittoon tekemällää maalin vasta hetki ennen päätösvihellystä.

RoPS taisteli, piti oman maalinsa puhtaana yhdeksännen kerran tällä kaudella ja hoiti viime hetkien maalilla pisteet kotiin. Antti Okkonen räjäytti kotiyleisön lisäajan viimeisellä minuutilla.

Ottelun loppuratkaisu oli liki proosallinen. Taye Taiwon vapaapotku lisäajan viimeisellä mahdollisella hetkellä oli liikaa Marko Meeritsille. Taiwo ampui 25 metristä, ja virolaisvahti sylki eteensä. Paikalle ensimmäisenä rynni varttitunti aiemmin kentälle vaihdettu Okkonen.

Vielä avausjakson RoPS hallitsi ottelua. Aapo Heikkilä ja Lucas Lingman pääsivät vuorollaan yrittämään johto-osumaa. Leo Väisäsen vapaapotkusta puskema pallo löysi jo tiensä VPS-maaliin, mutta avustava tulkitsi tilanteen paitsioksi.

VPS laukoi kahdesti kaukaa. Sebastian Strandvallin vapaapotku olisi ollut identtinen Taye Taiwon alustamalle maalille. Antonio Reguero ei pystynyt liimaamaan kovaa laukausta, mutta RoPS-puolustus siivosi tilanteen.

Toisen jakson aikana alkoi näkymään RoPS-pelaajien väsymys. Lassi Lappalainen oli ottelussa vatsavaivaisena. Fugo Segawa pelasi ensimmäistä otteluaan pitkään aikaan. Moni muukin pelaaja on jäänyt alkukaudesta vähemmille minuuteille, jolloin pelikunto ei voi olla täysi.

Vaasalla olisi ollut paikkansa ratkaista ottelu. Kahteen kertaan pallo kävi jo tolpassa ja kertaalleen se putsattiin maaliviivalta. Douglas Caekin onnistui pelaamaan Antonio Regueron ulos tilanteesta, mutta laukauksen peitti Jems Geffrard.

RoPS teki sen, minkä se on tehnyt tällä kertaa useammankin kerran. RoPS selvisi vaikeasta tilanteesta ja teki tarvittavan täyteen kolmeen sarjapisteeseen.IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 16.6. kello 19.15 ja FC Inter-VPS Veritas stadionilla lauantaina 16.6. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lisää uutisia