AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 11.6.2018

Ennakko: FC Inter-PS Kemi

Ennakko: FC Inter-PS Kemi

Veikkausliiga jatkuu maaottelutauon jälkeen jälleen tiistaina. FC Inter pelaa oman ottelunsa kotikentällään Veritas Stadionilla PS Kemiä vastaan.

Inter-leirissä viimeiset vuorokaudet ovat olleet melkoista myllerrystä, kun joukkueen valmennusvastuun viime elokuusta asti kantanut Fabrizio Piccareta jätti seuran omasta tahdostaan. Seura reagoi tilanteeseen nopeasti ja siirsi valmennusvastuun Piccaretan kakkosmies John Allenille. Uutena miehenä joukkueen valmennustiimiin tueksi tulee paljon nähnyt ja kokenut Kari Virtanen.

Interin uunituore päävalmentaja Allen myöntää viime päivien olleen yhtä haipakkaa. Eilisen A-junioreiden ottelun jälkeen hän on voinut kääntää katseen täysin huomenna pelattavaan PS Kemi-otteluun.

- Täytyy myöntää, että viimeiset vuorokaudet ovat olleet melkoisen hektisiä. Eilisen A-junnujen pelin jälkeen olen voinut täysin alkaa keskittyä edustusjoukkueeseen ja huomiseen otteluun PS Kemiä vastaan, sanoo Allen.

Inter on harjoitellut Allenin ja Virtasen johdolla kaksi kertaa. Inter-luotsi Allenin mukaan meno treenikentällä on ollut vauhdikasta. Kiitoksen tästä saavat sekä pelaajat että muu valmennusjohto, joka on lyönyt yhdessä osaamisensa likoon.

- Meno treenikentällä on ollut hyvä, kiitos pelaajille siitä. Myös koko valmennusryhmä on ollut tässä tosi ammattimainen ja antanut täyden tuen ja laittanut yhdessä oman osaamisensa likoon, kehuu Allen.

Interin vastustajaksi Veritas Stadionille saapuu huomenna siis PS Kemi. Allen muistuttaa heti alkuun Kemin kehittyneen siitä joukkueesta, jonka Inter kohtasi huhtikuussa Rovaniemellä.

- Kemi ei varmastikaan ole sama se sama joukkue, minkä kohtasimme keväällä. Heillä on hyvä draivi päällä, mistä merkkinä on hyvät tulokset edellisistä otteluista. Edessä on kaikin puolin haastava ottelu, huomauttaa Allen.

Joukkueiden kauden ensimmäistä kohtaamista huhtikuussa Rovaniemellä kemiläisleirissä ei muistella. Inter otti tuolloin liigahistoriansa toisen voiton PS Kemistä maalein 2-4. Tuolloin Interin kärkipelaajat Timo Furuholm ja Benjamin Källman iskivät kaksi maalia mieheen. PS Kemin riveistä puolestaan Hakeem Araba ja Keaton Isaksson tekivät liigauransa avausosumat. Inter ratkaisi pitkään tasatilanteessa edenneet pelin vasta viimeisen 11. peliminuutin aikana. PS Kemillä on siis kalavelkoja maksettavana, etenkin kun joukkue on hävinnyt kaksi viimeistä kohtaamistaan FC Interille yhteismaalein 3-9.

Interin pelaa seuraavat neljä ottelua Veritas Stadionilla. Allenin mukaan joukkue lähtee kääntämään kurssia parempaan myös kotikentällä.

- Kevään otteluissa olemme onnistuneet vieraissa hyvin. Nyt meillä on edessä neljä ottelua perätysten Veritas Stadionilla ja pyrimme kääntämään kurssin voitolliseksi, Allen kertoo.

Inter pääsee huomiseen otteluun hyvistä lähtökohdista. Kokoonpanosta ovat sivussa varmuudella vain pitkäaikaispotilas Niko Markkula ja Yoonis Muse.


FC Inter-PS Kemi Veritas Stadionilla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: FC Interin verkkosivut, PS
Lisää uutisia