AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 10.6.2018

Eremenko tuttu valmentaja Östille – "Tiedän mitä hän haluaa"

Eremenko tuttu valmentaja Östille – "Tiedän mitä hän haluaa"

Jesse Öst tuntee "Jeren" ajatusmaailman. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on mennyt toukokuun lopusta uudessa komennossa Alexei Eremenkon tartuttua valmennusvastuuseen Tommi Kautosen jälkeen.

Eremenko on ollut SJK:n päävalmentajana nyt pari viikkoa ja tiistaina alkaa kolmas viikko. Joukkueessa on kuitenkin pelaajia joille Eremenko on ennestään hyvin tuttu.

- Harmi Kautoselle, että hän joutui lähtemään, mutta siinä mielessä olen iloinen, että hänen tilalleen tuli juuri Eremenko. Hän on minulle todella tuttu valmentaja ja hän on ollut valmentajani varmaan ainakin kahdeksan vuotta aiemmin. Hän oli valmentajani ensin JBK:ssa ja sitten Jarossa. Tunnen hänen kaikki pelityylit ja tuntuu, että voisin vetää melkein itsekin hänen puolestaan joukkuepalaverit, sillä niin monta kertaa olen kuullut hänen juttunsa, naurahtaa SJK:n maalivahti Jesse Öst.

- Tiedän, mitä hän haluaa pelaajilta, mitä hän haluaa maalivahtien tekevän, ja tiedän missä paikoissa hän haluaa pelaajien olevan meidän taktiikoissa. Kyllä se auttaa paljon, kun voin nyt puhua kaikille muille minne heidän tulee liikkua, Öst jatkaa.

Jesse Öst tuli tälle kaudelle SJK:n riveihin ja on jo pelannutkin seitsemässä ottelussa. Otteet ovat olleet pääsääntöisesti hyviä ja hän on todenteolla haastanut Mihkel Aksalun pelaavan maalivahdin paikasta.

- Ensimmäiset pelit menivät tosi hyvin, mutta se HJK-peli ottaa vähän päähän vieläkin. Mutta olen yrittänyt unohtaa sen ja maalivahdin paikka on vähän semmoinen, että näitä tulee joskus. Mutta pääsääntöisesti on mennyt ihan hyvin ja olen nauttinut pelaamisesta, kertoo Öst.

- Tiistain pelistä uskon, että me pidämme todennäköisesti palloa, ja he koittavat iskeä vastahyökkäyspelillä. Meidän täytyy olla mukana siinä. Eli jos he voittavat pallon, niin pitää tulla nopeasti itse alas ja pitää koko ajan hyvä balanssi joukkueessa. Siitä tulee varmasti tiukka peli, kuten kaikki pelit on Veikkausliigassa, ja tärkeistä pisteistä pelataan. Siitä tulee todella tärkeä peli juuri pisteiden vuoksi. Olemme treenanneet hyvin tämän reilun viikon. Tämä oli meille tärkeä paussi, sillä nyt olemme saaneet treenata Eremenkon kanssa kunnolla ja kaikki alkaa ymmärtämään hänen taktiikoitaan paremmin, toteaa Öst.


SJK-TPS OmaSp Stadionilla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lähde: SJK:n tiedote
Lisää uutisia