AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.23 // 8.6.2018

Sebastian Sorsa etsii itselleen joukkuetta uudessa sarjassa

Sebastian Sorsa etsii itselleen joukkuetta uudessa sarjassa

Kuva: Juha Tamminen

Rakkaudesta lajiin on uusi jalkapalloaiheinen sarja. Sarjaa tähdittää pelaajauransa viime kauteen lopettanut Sebastian Sorsa.

Rakkaudesta lajiin on uusi sarja, jota isännöi Veikkausliiga-ikoni Sebastian Sorsa. Sorsa pelasi Veikkausliigassa 296 ottelua, joista 271 HJK:ssa kausilla 2004-2007 ja 2009-2016 sekä 25 KuPS:ssa kaudella 2017. Sorsa voitti urallaan kuusi Suomen mestaruutta. Miesten A-maajoukkueessa hän pelasi kuusi ottelua.

Sarjassa Sorsa kiertää ympäri Suomea, tutustuu Veikkausliigan seurojen arkeen ja vierailee joukkueiden harjoituksissa. Samalla Sorsa yrittää selvittää, olisiko hänelle vielä käyttöä jossakin Veikkausliigan joukkueista. Kantavana teemana on pelipaikan etsintä vielä yhdelle kaudelle – mutta se osoittautuu odotettua hankalammaksi.

Rakkaudesta lajiin tarjoaa katsojalle eksklusiivisen pääsyn kotimaisen jalkapallon kulisseihin huumoria unohtamatta.

– Matka suomalaisten seurojen ytimeen on yllättänyt minut totaalisesti. Tunnen monet seurat ja ihmiset pelikentiltä, mutta en henkilökohtaisesti. Sarjan myötä pääsen kaveriksi, vieraaksi ja kärpäseksi kattoon vanhojen kilpakumppaneideni tykö, kertoo Sebastian Sorsa.

– Suomifutiksen parissa toimii aivan mielettömiä tyyppejä! On ihmeellistä, kuinka suurella intohimolla ja ammattitaidolla ihmiset työskentelevät. Jalkapalloseura on työpaikkana eriskummallinen. Rakkaudesta lajiin -sarjassa katsoja pääsee kurkistamaan, mitä se oikeasti Suomessa tarkoittaa, Sorsa lupaa.

Sarjan uudet jaksot julkaistaan tuoreeltaan Veikkauksen verkkosivuilla ja YouTube-kanavalla sekä myöhemmin myös Ruudussa.

– On todella hienoa kun pystymme yhteistyössä Sebastian Sorsan kanssa tarjoamaan aivan uudenlaista näkökulmaa suomalaiseen huippu-urheiluun ja sen taustoihin Veikkausliigan seurojen arjessa, iloitsee Veikkauksen yhteyspäällikkö Tapio Imporanta.

– Uskon että tällaista sisältöä on kaivattu. Veikkausliigaa pelataan ympäri Suomea, ja juuri paikallisuus ja paikalliset tarinat tulevat hienosti esille sarjassa. On erinomainen asia, että Veikkaus ja Sanoma ovat lähteneet yhdessä mahdollistamaan näiden tarinoiden kertomista, kiittää Veikkausliigan viestintäpäällikkö Pyry Waltari.


Toistaiseksi sarjasta on julkaistu kolme jaksoa, joissa on tutustuttu FC Honkaan, FC Interiin ja FC Lahteen. Jaksot löytyvät YouTubesta ja Ruudusta.

Lisää uutisia