AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.23 // 4.6.2018

​Veikkausliigan maalitykki: "Kaiken avain kehittymiselle on se, että uskoo itseensä"

​Veikkausliigan maalitykki: "Kaiken avain kehittymiselle on se, että uskoo itseensä"

Kuva: Juha Tamminen

KuPS-hyökkääjä Rasmus Karjalainen on ollut yksi Veikkausliigan alkukauden suurimmista onnistujista. 22-vuotias pelimies löytyy sarjan maalipörssin toiselta sijalta kymmenellä osumallaan.

Vahvat otteet toivat nuorukaiselle kutsun A-maajoukkueeseen, kun Suomi kohtaa tällä viikolla tiistaina Romanian ja lauantaina Valko-Venäjän. Huuhkaja-komennus on Karjalaisen ensimmäinen.

- En sitä soittoa odottanut varsinaisesti, joten kyllä se yllätys oli. Se oli tosi positiivinen juttu ja odotan pelejä innoissani.

Ensimmäisenä Karjalaisen noususta maajoukkueeseen kuuli oma tyttöystävä.

- Hän oli siinä vieressä, kun soitto tuli. Hänkin oli tosi innoissaan, Karjalainen kertoo.

Karjalainen pelasi viime kaudella läpimurtokautensa PS Kemin paidassa Veikkausliigassa paukutettuaan kahdeksan liigamaalia. Silloin hän ei osannut vielä unelmoida, että pukee vuoden päästä Suomen A-maajoukkueen verkkarit ylleen.

- No en olisi ihan uskonut. Mutta toisaalta en edelliskaudellakaan Oulussa pelatessani olisi uskonut, että teen seuraavalla kaudella Veikkausliigassa kahdeksan maalia. Kehitys on mennyt koko ajan ylöspäin, joka on hyvä asia. Olen uskonut siihen koko ajan, että pystyn pelaamaan paremmin ja paremmin. Kaiken avain kehittymiselle on se, että uskoo itseensä.

Veikkausliigan toukokuun pelaajaksi valittu hyökkääjä asetti itselleen maalitavoitteen jo hyvissä ajoin. Hän on valmis myös muuttamaan sitä vielä kovemmaksi.

- 15 maalia Veikkausliigassa olen asettanut tavoitteekseni ihan talvesta asti. Viisi siitä nyt uupuu, joten vielä ei voi olla tyytyä nykyiseen määrään. Eikä siihenkään sitten, kun se on saavutettu, Karjalainen toteaa.

Romania-Suomi tiistaina 5.6. klo 20.30.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia