AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 3.6.2018

HJK:n hyökkääjälupaus uskoo saavansa isomman roolin tulevaisuudessa

HJK:n hyökkääjälupaus uskoo saavansa isomman roolin tulevaisuudessa

HJK:n Eetu Vertainen kuuluu U19-maajoukkueen pelaajaryhmään. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK:n Eetu Vertainen toivoo saavansa lisää peliaikaa Veikkausliigassa, mutta tietää kilpailun kovaksi.

Eetu Vertainen on pelannut HJK:n paidassa Veikkausliigaa tällä kaudella viidessä ottelussa yhteensä 216 minuuttia. Pelaamansa minuutit hän on käyttänyt hyvin hyödykseen. Ensimmäisessä 90-minuuttisessaan hyökkääjä laukoi maalin kulmapotkusta Vaasassa ja pokkasi parhaan pelaajan palkinnon. Uran toinen liigamaali syntyi toissa kierroksella SJK:ta vastaan Klubin 4-0-voitossa.

HJK lähti maaottelutauolle kirkkaassa kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkue teki noissa peleissä 15 maalia ja päästi neljä. Vertainen on lisäksi pelannut seuran farmijoukkue Klubi 04:n riveissä yhden ottelun Ykköstä.

- Alkukausi oli koko joukkueellemme vaikea, mutta pelaamisemme on mennyt paljon eteenpäin. Tietenkin toivon, että pääsisin pelaamaan vielä enemmän, mutta meillä on tällä hetkellä todella kova jengi, Vertainen kommentoi.

- Tavoitteeni on ehdottomasti pelata koko kausi liigaa. Tieto siitä, että pääsen näyttämään osaamistani joka tapauksessa jossain, tuo kuitenkin myös motivaatiota.

Vertaisella on sopimuksestaan HJK:n kanssa jäljellä kuluva kausi sekä optio kaudesta 2019.

- Tavoitteeni on ilman muuta päästä ulkomaille, mutta tällä hetkellä koen paikkani HJK:ssa hyväksi. Pelaan tänä vuonna sellaisessa roolissa, jonka valmentaja parhaaksi näkee. Onnistumisten myötä se varmasti kasvaa tulevaisuudessa.

- Haluan olla ensin oikeasti hyvä Veikkausliigapelaaja ennen kuin lähden eteenpäin. Haluan, että minä itse ja muutkin ajattelevat, että Veikkausliiga on minulle väärä sarja.


HJK-IFK Mariehamn Telia 5G Areenalla tiistaina 12.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia