FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2018

FC Inter hylkäsi kolmen topparin puolustuslinjan – "Huomasimme, että peli toimii paljon paremmin"

FC Inter hylkäsi kolmen topparin puolustuslinjan – "Huomasimme, että peli toimii paljon paremmin"

Inter on muutoksialla saanut peliään kulkemaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin pelaamisessa on nähty viime peleissä piristymisen merkkejä vaikean alkukauden jälkeen.

Turkulaisten nuori puolustaja Arttu Hoskonen on huomannut muutosta myös yleisessä ilmapiirissä joukkueen tekemisessä.

- Cupin voiton jälkeen ilmapiiri on ollut selvästi rennompi. Pidimme joukkueen kanssa sen jälkeen palaverin kaikkeen liittyen. Juttelimme muun muassa harjoittelustamme ja muutimme sitä. Menemme nyt vähän kovempaa ja toivomme, että se näkyisi peleissäkin. Pelaamme paljon pienpelejä. Ennen harjoitukset olivat kaikkien mielestä hieman liian taktiset ja ne menivät kävelyksi.

21-vuotias Hoskonen on saanut alkukauden aikana vastuuta kentällä vaihtelevasti. Avauskokoonpanoon puolustaja on murtautunut Veikkausliigassa vain kolmesti.

- Sain pelata ennen kauden alkua Cupin peleistä kuusi kahdeksasta, joka oli ihan hyvin. Nyt peliaikaa ei ole enää tullut niin paljoa, mutta uskon, että se nousee kauden mittaan. Treeneissä pitää näyttää se, että haluaa sinne kentälle. Kun sinne pääsee, pitää onnistua, Hoskonen tietää.

Topparina viime kaudet pelannut nuorukainen oli viime ottelusta sivussa pienen loukkaantumisen takia.

- HJK-pelin jälkeen minulla oli pieni etureisivamma. Se oli sellainen lihasjumi tai venähdys, mutta nyt olen harjoitellut tämän viikon ihan normaalisti ja olen mukana Maarianhaminassa.

Voittamalla IFK Mariehamnin Inter nousisi saarelaisten kanssa tasapisteisiin.

- Se on tärkeä ottelu juuri sen sijoituksen kannalta. Lähdemme otteluun luottavaisin mielin. Uskon, että peli menee päästä päähän. Tulemme prässäämään kovaa. Eka puoliaika olisi tärkeä pitää oma pää nollilla.

Inter on päästänyt liian paljon maaleja alkukauden aikana.

- Rankkarialueen sisäpuolen pelaamisen pitäisi olla kovempaa ja linjamme ovat liian hajalla, kun vastahyökkäyksiä tulee.

- Meidän puolustuspeli ailahtelee liikaa. Välillä pidämme kaksi peliä putkeen nollilla ja sitten päästämme kolme tai viisi maalia. Se pitäisi saada tasaisemmaksi, koska maaleja me kyllä teemme.

Joukkue pelasi alkukauden kolmen topparin puolustuslinjalla. Nyt tuo taktiikka on heitetty romukoppaan ja Hoskosen pelipaikka on vaihtunut oikeaksi laitapuolustajaksi.

- Pelisysteemi vaihtui 4-4-2-muotoon, joten yhden topparin piti siirtyä oikealle laidalle. Minä tai Tero (Mäntylä) siinä hääräämme. Olen ihan tykännyt pelata siinä, A-junioreihin asti keskikentän pohjalla pelannut Hoskonen toteaa.

- Huomasimme, että se toimii paljon paremmin. Se on pelaajille paljon selkeämpi kumpaankin suuntaan.


IFK Mariehamn-FC Inter Wiklöf Holding Arenalla lauantaina 2.6. kello 19. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia