AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 2.6.2018

Åhman FC Lahti -ottelun alla: "Helpot ja turhat maalit pois"

Åhman FC Lahti -ottelun alla: "Helpot ja turhat maalit pois"

"Ootsi" uskoo lääkkeet FC Lahtea vastaan löytyneen. (Kuva: Juha Tamminen)

PS Kemi saa lauantaina Sauvosaareen vieraakseen vahvan alkukauden pelanneen FC Lahden.

Toni Korkeakunnaksen valmentamat lahtelaiset, jotka pelaavat tällä kaudella myös europelejä viime kauden neljännen sijan myötä ovat alkukaudesta onnistuneet etenkin puolustamisessa, sillä joukkue on päästänyt ainoastaan kahdeksan maalia omiin. Se on vähiten koko liigassa RoPS:n kanssa. Hyökkäyspäässä lahtelaiset ovat onnistuneet 12 kertaa. Luvut paljastavat FC Lahden pelanneen vähämaalisia otteluja.

– Lahdella on hyviä puolustajia, kuten maajoukkueessakin esiintynyt Kalle Taimi, Hassan Sesay ja Mikko Hauhia, PS Kemin päävalmentaja Jari Åhman tiedostaa.

Kemiläiskoutsi muistuttaa myös, että lahtelaispuolustus on pysynyt aika hyvin kasassa viime vuodesta ja päässyt siten kehittämään takalinjojensa peliä.

– He ovat pelanneet myös kolmen topparin taktiikalla, mikä on näyttänyt toimivan. Uskon kuitenkin, että olemme löytäneet keinot miten pääsemme iskemään puolustuksen sisään, Åhman lisää.

PS Kemin ja FC Lahden kohtaamiset ovat olleet lähes poikkeuksetta tiukkoja. Ottelut ovat olleet vähämaalisia ja ratkenneet yhtä koitosta lukuunottamatta yhden maalin erolla. PS Kemi on voittanut kuudesta kohtaamisesta kaksi, kerran on pelattu tasan ja Lahti on poistunut kolmesti voittajana kentältä. Keskinäisten pelien maalit on Lahden eduksi 8-5.

Lahtelaisista maalinteossa on onnistunut vain kolme pelaajaa. Viron maajoukkuehyökkääjä Henri Anier on räpännyt 4 maalia, keskikenttämies Artjom Dmitrijev on värkännyt 3 maalia ja hyökkääjä Steniolla on tilillään yksi maali. Stenio on tosin nyt sivussa loukkaannuttuaan pahasti VPS-ottelussa sattuneessa yhteentörmäyksessä Timi Lahden kanssa. Kemin reissulta ovat poissa myös alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana olevat Paavo Voutilainen ja Teemu Jäntti. Lisäksi pitkäaikaispotilas Timi Voutilainen on varmasti sivussa.

– Anier kova ja tehokas hyökkääjä, jonka kanssa saamme olla tarkkana. Hän pitää varmasti puolustuksemme kiireisenä, Åhman ennakoi.

Myös Lahden maalivahtiosasto on kunnossa Aleksandr Vasjutinin palattua Lahteen Pietarin FC Zenitistä kesäkuun loppuun ulottuvalla lainasopimuksella. Vasjutin lukeutuu harvalukuisiin maalivahteihin, jotka ovat onnistuneet myös maalinteossa. Tämä tapahtui miehen Veikkausliigan debyyttiottelussa kesällä 2016 PK-35:tä vastaan. Vasjutinin lisäajan pusku toi Lahdelle ottelusta tasapelin. Lahden kakkosvahtina on Vasjutinin tavoin vuonna 1995 syntynyt Damjan Shishkovski.

PS Kemi on hyökkäyspäässä ollut liigan viidenneksi tehokkain 13 osumallaan. Puolustuspää on sen sijaan vuotanut pahiten koko liigassa ja maaliero on kymmenen osuman verran pakkasella.

– Puolustamisessa emme ole onnistuneet. Haluamme helpot ja turhat maalit pois. Ja kun siihen pääsemme, olemme hyvällä tiellä, Åhman painottaa.


PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä lauantaina 2.6. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia