AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 28.5.2018

​Lahden topparilla palo päästä EM-kisajoukkueeseen - "Koko ajan olen odottanut"

​Lahden topparilla palo päästä EM-kisajoukkueeseen - "Koko ajan olen odottanut"

Paavo Voutilainen haluaa mukaan Suomen U19 EM-kisoja isännöivään ryhmään.

Suomi isännöi heinäkuussa Vaasassa ja Seinäjoella pelattavia alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoja. FC Lahden keskuspuolustaja Paavo Voutilainen toivoo olevansa mukana kisajoukkueessa.

Kotikisoja Voutilainen on odottanut suorastaan kuin kuuta nousevaa.

- Pari vuotta sitten, kun sain tietää, että tulee kisat, niin koko ajan olen odottanut niitä.

Voutilainen on ollut U19-maajoukkueen tukipilareita. Hän on toiminut joukkueen kapteenina parisen kertaa ja pelejä hänelle on kertynyt kolmisenkymmentä. Muut topparin tontille tyrkyllä olevat pelaajat ovat HJK:n Valtteri Vesiaho ja Kalle Katz, SJK:n Ville Tikkanen sekä Ilveksestä italialaisessa AC Chievo Veronassa lainalla oleva Martti Haukioja.

- (Entisen päävalmentajan Kimmo) Lipposen aikana olin ykköstoppari. Uskon, että olen edelleenkin vahvoilla. Valmentaja kun vaihtui, niin pitää uusi valmentaja vakuuttaa, Voutilainen kommentoi asemaansa.

U19-joukkueen nykyisenä käskyttäjänä toimii Juha Malinen.

Suomi-paidan päälle vetäminen on aina Voutilaiselle kunnia-asia.

- On hieno asia muutenkin edustaa maajoukkuetta, mutta vielä että kisoissa. Varmasti tulee upea kokemus, Voutilainen fiilistelee.

Voutilainen tietää, että kisoissa paikan päällä otteluita on seuraamassa lukuisien ulkomaalaisien seurojen tarkkailijoita.

- Joukkueena jos pelataan yhdessä hyvin, niin yksilötkin nousevat esille ja vaikka mitä voi tapahtua. Edellisissä kisoissa oli ollut yli 200 eri seuran edustajaa katsomassa pelejä.

EM-lopputurnauksen lohkoarvonnat suoritetaan keskiviikkona 30. toukokuuta. Arpaonnettarelle Voutilainen esittää kainon toiveen.

- Toivoisin Norjaa, Ukrainaa ja Turkkia samaan lohkoon.

EM-lopputurnauksesta viisi parasta joukkuetta etenee MM-kisoihin, joten panosta riittää myös mitalisijojen ulkopuolella.

- Alkulohkosta jopa tasapelillä voi päästä sijoista 5-6. karsimaan. Pienellä hyvällä tuurilla tai jos kaikki onnistuu, niin päästään MM-kisoihin. Se olisi sairasta.


PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä lauantaina 2.6. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia