FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.21 // 26.5.2018

SJK:n nuori hyökkääjä: ”Nyt on aika kääntää kurssi”

SJK:n nuori hyökkääjä: ”Nyt on aika kääntää kurssi”

Kuva: Juha Tamminen

SJK kohtaa tänään kotikentällään IFK Mariehamnin. Kyseessä on ensimmäinen ottelu uuden päävalmentajan Alexei Eremenko seniorin alaisuudessa.

SJK:n alkukausi ei ole vastannut odotuksia. Joukkueella on kasassa kahdeksasta ottelusta seitsemän pistettä. Seura reagoi viikolla tilanteeseen vapauttamalla päävalmentaja Tommi Kautosen tehtävästään. Tilalle palkattiin Alexei Eremenko senior. Hänen ensimmäinen ottelunsa on edessä lauantaina, kun IFK Mariehamn saapuu Seinäjoelle.

- Jokainen piste on todella tärkeä, tavoitteemme ovat korkealla. Nyt on aika kääntää kurssi, pisteitä pitää vain alkaa saamaan. Peli ei saa mennä pakottamiseksi, mutta kyllä me lähdemme lauantaina voittamaan, Maximo Tolonen toteaa.

Seuraan talvella siirtynyt 17-vuotias lupaus on pelannut viidessä ottelussa. Maaliahneen hyökkääjän tehotili ei ole kuitenkaan vielä auennut.

- Joukkueemme pelaamisessa on ollut hakemista, viimeisellä kolmanneksella on paljon parannettavaa. Henkilökohtaisestikin minulla on paljon parannettavaa, mutta positiivista on, että olen saanut peliaikaa. Tehot puuttuvat, mutta kyllä ne vielä tulevat. Työntekoa pitää nyt vain jatkaa.

- Pelin sisällä on tullut onnistumisia, mutta maalit ja maalisyötöt ovat tietysti niitä asioita, joita pelien jälkeen muistetaan onnistumisina.

U17-poikien maajoukkueessa EM-alku- ja jatkokarsinnoissa hurjassa vireessä ollut Tolonen valittiin nyt ensimmäistä kertaa myös EM-kotikisoihin valmistautuvaan U19-maajoukkueeseen. Juha Malisen suojatit leireilevät Eerikkilässä touko-kesäkuun vaihteessa ja kohtaavat Montenegron U20-maajoukkueen tuplamaaottelussa.

- Oli tavoitteeni päästä mukaan joukkueeseen jossain vaiheessa, joten kyllä se oli erittäin mieluisa uutinen. Olen todella innoissani mahdollisuudesta, haluan päästä näyttämään osaamistani. Siitä tulee hieno kokemus, mutta lähden ihan rennoin mielin.

- Ryhmässä on minulle tuttuja pelaajia vuonna 2000 syntyneiden maajoukkueesta, mutta suurimmaksi osaksi siellä on uusia tuttavuuksia. Sekin on kivaa.


SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 26.5. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia