AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2018

RoPS:n menestyksen salaisuus? ”Ei ole tullut ajatusta, että haluaisi tehdä asioita toisin”

RoPS:n menestyksen salaisuus? ”Ei ole tullut ajatusta, että haluaisi tehdä asioita toisin”

Toni Koskelan ajatukset jalkapallosta on otettu hyvin vastaan Rovaniemellä. (Kuva: Juha Tamminen)

Eetu Muinonen on pelannut komealla urallaan 190 Veikkausliigan ottelua. Näistä 85 on tullut RoPS-paidassa. Mitä mieltä hän on napapiriiläisten tämän kauden tekemisestä?

Eetu Muinonen pelasi RoPS:ssa kauden 2011 ja teki paluun seuraan vuonna 2016. Nyt menossa on siis kolmas peräkkäinen kesä Rovaniemellä. Tänä vuonna uutta tekemiseen on tuonut valmentajan vaihdos. Juha Malinen jätti seuran ja tilalle pestattiin 35-vuotias Toni Koskela.

RoPS:n alkukausi on ollut huikea. Joukkue on päästänyt kymmenessä ottelussa yhteensä kolme osumaa ja peräti kahdeksan kertaa oma maali on pysynyt puhtaana. Koskelan ajatukset futiksesta on ostettu joukkueessa täysin, vahvistaa Muinonen.

- Toni on tuonut ajatuksensa joukkueelle vakuuttavasti. Pelaajat yleensä sitoutuvat työn tekemiseen, kun he huomaavat, että valmentaja on asiansa osaava. Juuri näin on meillä käynyt. Tonista ei huomaa, että hän on ensimmäistä kertaa Veikkausliigassa päävalmentajana. Hänellä on selkeä ajatus siitä, miten futista tulee pelata. En usko, että kenellekään meistä on tullut ajatusta, että haluaisimme tehdä asioita toisin, Muinonen avaa.

Tilastot kertovat, että ainakin joukkueen puolustus on siis toiminut. Maaleja ryhmä on tehnyt 12 ja kerännyt 20 pistettä.

- Puoluspelimme on ollut todella hyvää, se on pakko nostaa ensimmäisenä esiin. Kolme maalia omiin on mieletön suoritus joukkueelta. Pitää myös huomioida, että kun saamme pallonhallinnan, on se myös puolustamista. Silloin emme ainakaan päästä maalia. Kun liikutamme palloa tarpeeksi laadukkaasti, niin yleensä löydämme murtautumispaikan jostain. Olemme olleet siinä ajoittain todella hyviä. Onnistujia on löytynyt joka pelipaikalta.

- Meillä oli talvella aika paljon ongelmia, joka oli ihan odotettavissa. Muutama treenimatsi juuri ennen kauden alkua antoi kuitenkin paljon uskoa. Huomasimme, että kunhan vain jokainen meistä toteuttaa omaa rooliaan, seuraa tulos perässä. Ihan ensimmäiset pelimme, kuten IFK Mariehamnia vastaan, olivat todella vakuuttavia.

Muinonen ei ole se pelaaja, joka varastaisi illasta toiseen räiskyvimmät otsikot, mutta tekee laadukasta työtä joukkueen eteen. Hän on pelannut kauden jokaisessa liigaottelussa ja viihtyy pohjoisessa kaupungissa.

- Omat pelini ovat muutamaa hieman heikompaa lukuunottamatta sujuneet ihan hyvin. Niitä tietysti sattuu pitkän kauden aikana ja väsymys on saattanut tiiviissä tahdissa näkyä. Olemme yrittäneet tehdä kaikki niin hyvin, että palautuminen ja valmistautuminen olisivat mahdollisimman laadukasta.

- Nautin todella paljon pelaamisesta ja olen saanut RoPS:ssa hyvin vastuuta. Pidän Rovaniemestä ja olen oppinut arvostamaan seuraa ja kiintynyt siihen.


FC Inter-RoPS Veritas Stadionilla lauantaina 26.5. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia