AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 26.5.2018

​Puolustuksen vuotaminen turhauttaa Ahvenanmaalla: "En tiedä, mitä tapahtuu"

​Puolustuksen vuotaminen turhauttaa Ahvenanmaalla: "En tiedä, mitä tapahtuu"

Kuva: Juha Tamminen

IFK Mariehamnin tie menestykseen on yksinkertainen - puolustuspelin tulee olla parempaa kuin alkukaudella.

Grönvitt on ollut tunnettu tiiviistä ja fyysisestä puolustuspelaamisestaan jo vuosia, mutta alkukaudesta on jokin ollut rikki. IFK Mariehamn on nimittäin päästänyt toiseksi eniten maaleja koko Veikkausliigassa (18). Siksi myös sarjasijoitus on vasta kahdeksas.

- Jos päästämme näin paljon maaleja, niin ei se ole ihmekään, ettei voittoja ole tullut. Oman maalin tilkitseminen on se ykkösprioriteettimme. Kun se on kunnossa, alamme saada pisteitäkin, Kojola tietää.

Maalirikkaat ottelut ovat yllättäneet Kojolan. Varsinkin tapa, jolla takaiskuosumat ovat tulleet.

- Välillä en tiedä itsekään, mitä tapahtuu. Esimerkiksi kahdessa edellisessä pelissä olemme päästäneet neljä maalia keskityksistä. Jossain pelissä päästimme kaksi maalia erikoistilanteista ja KuPSia vastaan vastustaja laukoi neljällä laukauksella yhtä monta maalia. Hyvin erilaisia maaleja olemme päästäneet, mutta sen eteen tehdään töitä.

- Yleisesti ottaen puolustuspeli on ollut hyvää. Meillä on hyviä pelaajia ja joukkuepuolustaminen on toiminut, mutta sitten päästämme ilmaiseksi maaleja, Kojola ihmettelee.

Uusi tilanne yllättää, sillä IFK Mariehamn on tehnyt riittävästi maaleja voittaakseen. Grönvitt on tehnyt sarjassa 14 maalia, joka on vain maalin vähemmän kuin sarjakärjessä olevalla HJK:lla.

- Se on just näin. Siksi tämä onkin hieman turhauttavaa varsinkin näin puolustuspelaajan silmin. Ei voi olla tyytyväinen.

Lauantaina IFK Mariehamn matkaa SJK:n vieraaksi. Seinäjoella on ollut turbulenssia, sillä Tommi Kautonen sai lähteä päävalmentajan paikalta ja hänen tilalleen palkattiin Aleksei Eremenko Senior.

Kojolalla on kuitenkin ollut sen verran omia murheita, ettei hän ole katsonut lainkaan naapurin leiriin.

- Tein sen päätöksen, etten katso sarjataulukkoa ennen juhannusta, Kojola kertoo.

- Minulla on tarpeeksi keskittymistä tämän oman joukkueen tekemisessä ja puolustuksen tilkitsemisessä. En tiedä, onko tämä hyvä vai huono hetki kohdata SJK, mutta toisaalta en edes tiedä, miten he ovat aikaisemmin pelanneet. Todennäköisesti ei kovin hyvin, jos valmentaja on pitänyt vaihtaa, Kojola uskoo.


SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia