vko.21 // 26.5.2018

FC Lahti ja VPS pistejakoon (FC Lahti-VPS 1-1)

FC Lahti ja VPS tasasivat sarjapisteet lauantaina Lahdessa 1-1-tasapeliin päättyneessä ottelussa.

Maalittoman ensimmäisen puoliajan jälkeen Artem Viatkin iski kotijoukkueen 1-0-johtoon 49. minuutilla. VPS:n tasoituksen teki Juha Hakola, kun peliä oli pelattu 62 minuuttia.

Ottelun alussa VPS näytti, että se haluaa pelata selvästi pallollisempaa peliä kuin kauden aiemmat vastustajat Lahden Kisapuistossa. Toisin kuin vaikkapa edellinen vieras RoPS, vaasalaiset pitivät hallitusti palloa ja hyökkäsivat vuorotellen isäntien kanssa.

FC Lahti sai ikäviä uutisia heti ottelun alussa, kun kärkimies Stenio törmäsi voimalla VPS:n Timi Lahden kanssa. Lahden nappulat osuivat Stenion sääreen ja brassin jalkaan tuli niin voimakas tälli, että hänet kannettiin paareilla pois kentältä. Stenion tilalle vaihdettiin Loorents Hertsi.

Hertsi väläytti pian kentällä tulon jälkeen, kun hän ensin oli ryöstämässä palloa ja hetken päästä Hertsi oli lähellä syöttää Santeri Hostikan nokikkain VPS-vahti Marko Meeritsin kanssa.

22. minuutilla Lahti vieraili vaarallisesti VPS:n maalilla. Kulmapotkusta ja sen jälkitilanteesta Anierille avautunut vetopaikka eivät kuitenkaan tuottaneet ottelun avausmaalia.

VPS oli päästä nopeaan vastaiskuun puolen tunnin kohdalla lahtelaisten pallonmenetyksen seurauksena. Kuhnurien puolustuslinja sai hidastettua tilannetta lopulta niin, että Juha Hakolan laukaus lähti vaikeasta asennosta kaartuen selvästi takakulman yli.

Avauspuolikkaan paras paikka avautui Hertsille. Aleksi Paanenen pelasi ovelasti pallon VPS-puolustajien väliin, minkä tuloksena Hertsille avautui täysin vapaa vetopaikka. Laukaus suuntautui Hertsin epäonneksi selvästi ohi.

Toisen puoliajan aluksi FC Lahti painoi pelin VPS:n päätyyn. Parin kulmapotkun jälkeen kotiyleisö sai aihetta riemuun. Hertsi keskitti todella tarkasti ja Artem Vjatkin laittoi päätä väliin VPS-maalin edessä. Pusku painui maalin alakulmaan: 1-0.

Vaasalaisten vastaus nähtiin 62' minuutilla, kun Hakola karkasi tarkan pystysyötön jälkeen yksin läpi sijoittaen pallon ohi Aleksandr Vasjutinin.

Santeri Hostikka pääsi seuraavaan paikkaan. Parin harhautuksen jälkeen Hostikka sai vetojalkansa vapaaksi, mutta VPS-puolustus ehti viime tingassa väliin rangaistusalueen sisällä. Myös Hertsi pääsi kokeilemaan ärhäkän nousin päätteeksi. Meerits venytti hyvin laukauksen tielle.

Ottelun loppu aaltoili vielä päästä päähän, mutta lisämaaleja ei enää tullut. Tällejä sen sijaan tuli ja niistä kovimmat tulivat loppuminuuteilla Timi Lahden ja Vjatkinin törmätessä toisiinsa VPS:n rangaistusalueella.

PS Kemi-FC Lahti Sauvosaaren kentällä lauantaina 2.6. kello 17 ja VPS-SJK Elisa Stadionilla perjantaina 1.6. kello 20. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.

Lähde: FC Lahden verkkosivut