AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 22.5.2018

VPS:ssä vaaditaan maaleja - "Paikoista pitää tehdä"

VPS:ssä vaaditaan maaleja - "Paikoista pitää tehdä"

Timi Lahti odottaa VPS:n osuvan paremmin maalipaikoistaan. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS:n Timi Lahti haluaa nähdä maaleja tiistai-illan kotiottelussa Kuopion Palloseuraa vastaan.

VPS on pelannut viime peleissä niin neljän kuin viidenkin puolustajan linjalla. Lahti on mieltynyt juuri viiden - tai kolmen, riippuen miten asiaa katsoo - puolustajan linjasta.

- Tällä hetkellä ehkä tykkään itse enemmän viiden linjasta, mutta kummallakin tavalla pystymme pelaamaan hyvin. Pystymme mielestäni mukautumaan myös vastustajan mukaan sen suhteen,VPS:n puolustaja Timi Lahti kommentoi.

- Itsekin olen kyllä viiden linjasta pitänyt. Melkein koko urani ajan olen peluuttanut neljän puolustajan linjaa ja viime vuosina Suomeenkin on tullut enemmän kolmen tai viiden puolustajan linjan pelaamista. Se on kehittänyt minua itseäni valmentajana ja myös pelaajia. Se näkyy heistä myös kentällä. Pystymme pelaamaan eri tavoilla ja siitä on tullut meille myös selkeä vahvuus, vaasalaisten päävalmentaja Petri Vuorinen sanoi.

Jos KuPSia on kehuttu, niin on "Vepsukin" ollut hyvä. Alla on kaksi tasapainoista esitystä, vaikka kolmea pistettä ei ole tullutkaan. Viimeisestä viidestä ottelustaan VPS on hävinnyt niin ikään vain yhden, mutta tasapelejä on yksi KuPSia enemmän. VPS on tällä hetkellä neljän ottelun tappiottomassa putkessa. Nimenomaan tehokkuus on asia, jota VPS pyrkii huomenna parantamaan kahden tasurin jäljiltä.

- Paikoista pitää tehdä. Futiksessa ei liikaa maalipaikkoja likikään aina tule. Jos saamme neljä-viisi paikkaa pelissä, niin kyllä niistä se yksi-kaksi osumaa pitää tehdä. Ilvestä vastaan emme onnistuneet tilanteissamme, nyt toivottavasti teemme. Se kantaa peleissä pitkälle, Lahti painotti.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia