FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KPV KuPS RoPS SJK VPS
vko.21 // 21.5.2018

​Valmentajalta kehut nuorelle debytantille: "Vastannut hyvin haasteeseen"

​Valmentajalta kehut nuorelle debytantille: "Vastannut hyvin haasteeseen"

Miika Töyräs on torjunut KuPS:n maalilla varmoin ottein. Se on ilahduttanut maalivahtivalmentaja Jori Särkkää. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä on ylpeä Miika Töyräksen otteista.

Suomen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueryhmään kuuluva Miika Töyräs, 18, on torjunut KuPS:n maalilla kauden aikana viidessä Veikkausliigan ottelussa, kun ykköstorjuja Otso Virtanen on ollut sivussa kolhujen takia.

Kuopiolaisten maalivahtivalmentajan Jori Särkän mukaan Virtanen onjo palannut täysipainoisesti harjoituksiin. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että turkulaismolari pelaisi jo tiistaina VPS:ää vastaan.

- Pelikykyinen hän on, sanotaan näin, mutta tämä viikko harjoitellaan vielä rauhassa. Kyllä hän sieltä tulee, mutta ei tässä mitään hätää ole ollut, Miika on pelannut sen verran hyvin, Särkkä sanoo.

Huhtikuun lopulla FC Lahtea vastaan Veikkausliigassa debytoinut Töyräs on käyttänyt näyttöpaikkansa savolaisten maalilla hyödykseen ja esittänyt varmoja otteita. Särkkä onkin ylpeä suojattinsa suoriutumisesta.

- Miika on tarttunut hyvin haasteeseen. Hän on odottanut pitkään, että pääsisi pelaamaan Veikkausliigaa, ja nyt se aukesi ja hän on vastannut hyvin haasteeseen.

- Miika on hyväpäinen nuori urheilija, joka pystyy keskittymään olennaiseen eikä anna ulkopuolisten asioiden häiritä suorittamista. Hyvin on tehnyt ne hommat mitä on pitänyt tehdä. Sisääntulo on ollut todella hyvä ja kehonkieli on ollut varmaa. Ratkaisut ovat olleet selkeitä ja hän on pystynyt johtamaan joukkuetta sieltä alakerrasta käsin. Hyvä, kypsä suoritus, Särkkä kehuu.

KuPS on voittanut kolmesti, pelannut kerran tasan ja hävinnyt yhden pelin Töyräksen ollessa maalilla.

Peliaika on Töyräkselle tärkeää myös heinäkuuta ajatellen. Silloin Suomen U19-maajoukkue isännöi Vaasassa ja Seinäjoella pelattavia alle 19-vuotiaiden poikien EM-kisoja, ja nuori vahti haluaa luonnollisesti olla mukana joukkueessa.


VPS-KuPS Elisa Stadionilla tiistaina 22.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia