AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 18.5.2018

TPS-laituri pohtii joukkueensa vaisua alkukautta: ”Liikaa yksittäisiä virheitä”

TPS-laituri pohtii joukkueensa vaisua alkukautta: ”Liikaa yksittäisiä virheitä”

Oskari Jakonen odottaa illan ottelua mielenkiinnolla. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS hakee perjantaina Veikkausliigassa kauden toista voittoaan, kun HJK saapuu Helsingistä turkulaisten vieraaksi.

Palloseura tarvitsisi ottelusta kipeästi pisteitä, sillä joukkue on kerännyt vain viisi pistettä kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelusta. TPS:n 21-vuotias laitahyökkääjä Oskari Jakonen tietää, että vastus ei ole helpoimmasta päästä.

- Se on iso haaste. HJK on hallitseva mestari ja yksi Suomen tämän hetken parhaimmista joukkueista. Odotan innolla, että pääsemme näyttämään, nuorukainen kertoo.

HJK kärsi viime lauantaina kitkerän tappion TPS:n paikalliskilpailija FC Interille Suomen Cupin finaalissa luvuin 1-0. Tulos oli todiste siitä, että Klubi ei ole voittamaton, mutta mitään erityistä buustia tuo tulos ei antanut Palloseuran pelaajille tulevaan perjantain koitokseen.

- Se oli vain yksi peli. On sieltä muutkin joukkueet hakeneet tuloksia, Jakonen sanoo tyynesti.

Turkulaisten huono pistesaalis kertoo siitä, että peli ei ole vielä täysin uomissaan. Jakonen ei osaa kertoa, mikä mättää.

- Sitä on vaikea sanoa. Jos tietäisimme vikamme, ne olisi varmasti jo korjattu. Teemme ehkä liikaa yksittäisiä virheitä, joista rokotetaan. Meidän pitäisi laittaa myös paikoista paremmin sisään.

Huonot alkukaudet ovat olleet TPS:n perisynti viime kausina, mutta se antaa myös tietynlaista uskoa tulevaan.

- Viime vuonnakin alkukausi oli huono, mutta pääsimme vaikeuksien yli. Nyt meillä on hyvä pre-season alla ja jokainen pelaaja on mennyt varmasti eteenpäin vähäsen, kaksi maalia tämän kauden Veikkausliigassa iskenyt Jakonen uskoo.

Menneellä viikolla turkulaiset ovat panostaneet harjoittelussaan puolustuspelaamiseen.

- Olemme käyneet aika paljon läpi kaikkia pieniä asioita. Pääpaino on ollut koko joukkueen yhtenäisessä liikkeessä, salolainen paljastaa.


TPS - HJK Veritas Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia