vko.20 // 18.5.2018

Inter kaappasi potin Seinäjoelta (SJK-FC Inter 0-1)

FC Inter otti perjantaina tärkeän vierasvoiton, kun SJK kukistui Seinäjoella 1-0. Ottelun ainoasta maalista vastasi Timo Furuholm.

SJK pystyi ensimmäisen puoliajan aikana pelaamaan pallon muutaman kerran linjan taakse kohti hyökkääjänä pelannutta Emile Paul Tendengia, mutta kaikki syötöt lipsahtivat hieman liian pitkiksi. SJK:n harvat puolittaiset maalipaikat tulivat ensimmäisen puoliajan lopulla. Anders Bååth pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteessa, mutta Henrik Moisander torjui pallon helposti. Samoin kävi Johannes Laaksosen vapaapotkulle.

FC Inter sai rangaistuspotkun, kun Marc Vales rikkoi Benjamin Källmania päätyviivan ja boksin rajalla. Jesse Öst piti SJK:n pelissä mukana torjumalla Källmanin rankkarin. Veto kimposi vielä torjunnasta ylärimaan, mutta maali pysyi koskemattomana.

Hetkeä myöhemmin vierasjoukkue kuitenkin meni ottelussa johtoon. SJK menetti pallon keskialueella, ja Inter pystyi sahaamaan SJK:n puolustuksen läpi muutamalla nopealla syötöllä. Pallo pelattiin boksiin Timo Furuholmille, joka laukoi pallon hallitusti ohi Jesse Östin.

SJK joutui suorittamaan ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo ottelun alussa, kun laiturina pelannut Jordan Mustoe joutui jättämään kentän, ja tilalle tuli Johannes Laaksonen.

Toisen vaihdon SJK teki toiselle puoliajalle, kun Anders Bååth teki tilaa Vahid Hambolle, joka otti Tendengin paikan hyökkääjänä.

SJK:n toppari Marc Vales avasi muutaman kerran komeasti ristipallon laitaan Jesse Sarajärvelle, mutta kunnollisia maalipaikkoja SJK ei niistä lopulta pystynyt luomaan. SJK käytti viimeisen vaihtonsa 68. minuutilla, kun Maximo Tolonen tuli kentälle Jesse Sarajärven tilalle. SJK:n peli mutkistui entisestään, kun Marc Vales kannettiin ulos kentältä paareilla muutamaa minuuttia myöhemmin, ja SJK joutui jatkamaan ottelun vajaalukuisena loppuun.

SJK:n kiri jäi laihaksi, eikä kotijoukkue pystynyt testaamaan Moisanderia juuri yhtään. SJK:n peli meni puskemiseksi, ja lopussa nähtiin useita epätoivoisia keskityksiä, jotka menivät liian usein suoraan Moisanderin hyppysiin.

SJK-IFK Mariehamn OmaSP Stadionilla lauantaina 26.5. kello 15.00 ja HJK-FC Inter Telia 5G Areenalla tiistaina 22.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorina lähetyksinä Ruudusta.