AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.20 // 16.5.2018

RoPS-lupaus odottaa vielä enemmän: ”Luultavasti ja toivottavasti parempaa on tulossa”

RoPS-lupaus odottaa vielä enemmän: ”Luultavasti ja toivottavasti parempaa on tulossa”

Kuva: Juha Tamminen

Maaliskuussa 18 vuotta täyttänyt RoPS:n Juho Hyvärinen pelaa huikeaa liigakautta. Viime kierroksella puolustaja valittiin kentän parhaaksi, mutta hän itse ei ole vielä aivan tyytyväinen.

RoPS kaatoi sunnuntaina KuPS:n ja katkaisi samalla kolmen ottelun voitottoman putkensa. Nyt sarjan piikkipaikka on jälleen yksin "rollolaisten" hyppysissä.

Kovassa vireessä olleet kuopiolaiset taipuivat Rovaniemen Keskuskentällä 0-2-lukemin. Oikea puolustaja Juho Hyvärinen pokkasi ottelun jälkeen kolme IS-tähteä.

- Ei ehkä paras pelini kuitenkaan vielä, mutta ihan hyvä, nuori kommentoi.

- Onnistuin tietyissä asioissa ja tietyissä on kehittämistä. Vaikea sanoa mikä on ollut paras pelini. Luultavasti ja toivottavasti parempia on tulossa.

Hyvärinen on pelannut kauden yhdeksästä matsista kahdeksassa ja tehnyt yhden maalin. Hän roolinsa RoPS:n pitävässä puolustuksessa on ollut merkittävä.

- Kauteni on lähtenyt hyvin liikkeelle, tyytyväinen pitää olla. Terveys on pysynyt hyvänä, eikä loukkaantumisia ole tullut. Se on iso asia kehittymisen kannalta. Tiesin, että olen mennyt eteenpäin, joten isosta yllätyksestä en puhuisi.

Koko joukkueen onnistumisista Hyvärinen nostaa esille sunnuntain KuPS-taiston ensimmäisen puoliajan.

- Olimme kompakteja ja pääsimme tekemään maalin. Pysyimme tiiviinä, eikä KuPS:lla ollut kuin yksi paikka, josta olisi voinut tehdä maalin. Mokke-Toni (Antonio Reguero) hoisi sen.

- Keskuskentällä oli melkein 3000 katsojaa, kannustusta kuului ja vielä lämmin keli päälle. Oli kyllä mukava pelata.

Kuten KuPS:n maalitykki Rasmus Karjalainen totesi ottelun jälkeisessä haastattelussa, on RoPS ollut kuopiolaisille tänä vuonna erityisen inhottava vastus. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Savon Sanomat Areenalla huhtikuussa ja vieraat veivät pisteet. Hyvärinen laukoi 1-0-maalin tuomarin antamalla lisäajalla.

- Se oli hieno hetki! Pääsin laukomaan lisäajan viimeisellä sekunnilla sivuvaparin jälkitilanteesta, nuori muistelee.

- Voimme oikeasti voittaa hyviä joukkueita. Olemme nyt kaataneet KuPS:n kaksi kertaa, vaikka he ovat sarjan mestarisuosikkeja. Tulokset antavat suuntaa siitä, mitä voimme parhaimmillaan tehdä.


FC Lahti-RoPS Lahden Kisapuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia