FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.19 // 13.5.2018

Mikael Forssell päätti uransa huippujalkapalloilijana

Mikael Forssell päätti uransa huippujalkapalloilijana

Kuva: Juha Tamminen

87 A-maaottelua pelannut Mikael Forssell ilmoitti lauantaina omalla Twitter-tilillään päättäneensä uransa huipputasolla. "Miklu" pelasi viime kaudella Veikkausliigassa HIFK:n paidassa.

37-vuotias Mikael Forssell teki upean uran seura- ja maaojoukkuetasolla. Suomen paidassa hän pelasi A-maajoukkueessa 87 ottelua ja tykitti niissä 29 maalia. Häntä useammin, 32 kertaa, on osunut vain Jari Litmanen. "Miklu" pelasi poikien maaotteluita 31 ja nuorten kahdeksan. Hän kantoi Suomen paitaa yhteensä 18 vuoden ajan.

Forssell on helsinkiläisen Pallo-Poikien kasvatti. Juniorina hän pelasi myös HJK:ssa, FinnPassa ja uudelleen HJK:ssa, josta hän siirtyi Englannin huippuseuraan Chelseaan talvella 1998.

Forssell pelasi Englannissa myös Crystal Palacessa, Birmingham Cityssä ja Leeds Unitedissa. Saksassa hän kantoi Borussia Mönchengladbachin, Hannover 96:n ja VfL Bochumin peliasua.

Miklu palasi Suomeen ja HJK:hon kaudeksi 2016. Hänen viimeiseksi seurakseen jäi helsinkiläinen HIFK, jolle hän teki 25 liigaottelussa kahdeksan maalia.

Lue Forsellin kattava haastattelu Yle Urheilun verkkosivuilta.

Lisää uutisia