AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 12.5.2018

​Mikko Kuningas on sopeutunut Turkuun - "Kilpailu Interin keskikentällä kovaa"

​Mikko Kuningas on sopeutunut Turkuun - "Kilpailu Interin keskikentällä kovaa"

Mikko Kuningas taistelee peliajasta lauantaina cupin finaalissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter värväsi keskikenttäpelaaja Mikko Kuninkaan riveihinsä FC Lahdesta viime kauden päätteeksi yksivuotisella sopimuksella ja seuran toisen vuoden optiolla.

20-vuotias keskikenttäpelaaja kertoo sopeutuneensa uuteen elinympäristöönsä mallikkaasti.

- Armeijan jälkeen olen päässyt hyvin tutustumaan kaupunkiin ja joukkueeseen. Minulla ei ole valittamista mistään laisinkaan, Kuningas kertoo.

Nuorukainen ei ole vielä päässyt vakituiseksi aloituskokoonpanon jäseneksi. Interin seitsemästä Veikkausliiga-ottelusta Kuningas on ollut aloituksessa neljästi. Joukkueen pistesaalis sekä omat tehot ovat jääneet alkukaudesta laihaksi, joten 183-senttinen pelimies ei ole täysin tyytyväinen otteisiinsa.

- Vaikeaa tässä on välillä itse kullakin. Yritän murtaa itseni jatkuvasti avauskokoonpanoon, mutta kilpailu siihen keskikentälle on kovaa.

Keskikentän keskusta onkin kenties se tiukin paikka peliajan suhteen turkulaisseurassa, mutta Kuningas on monipuolinen ja pystyy pelaamaan siinä ainakin kahta eri roolia.

- Hauskinta on pelata siinä kymppipaikalla, mutta pystyn pelaamaan hyvin myös box to box -roolissa.


HJK - FC Inter Suomen Cupin finaali pelataan lauantaina 12.5. klo 15.00 Telia 5G Areenalla. Ottelu tulee suorana lähetyksenä Ruudusta ja JIM-kanavalta.

Lisää uutisia