AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 11.5.2018

​HJK hyvistä lähtökohdista cup-finaaliin - "Tuskin alamme kummemmin jännittämään"

​HJK hyvistä lähtökohdista cup-finaaliin - "Tuskin alamme kummemmin jännittämään"

Mika Lehkosuon valmentama HJK puolustaa lauantaina Suomen Cupin mestaruutta FC Interiä vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK puolustaa lauantaina Suomen Cupin mestaruutta kotikentällään.

Klubi kohtaa loppuottelussa kotistadionillaan turkulaisen FC Interin kello 15 alkaen. Kun joukkueet kohtasivat aiemmin Veikkausliigassa tällä kaudella, päädyttiin maalittomaan tasapeliin Turussa.

Helsinkiläisten päävalmentajan Mika Lehkosuon mielestä aiemmasta pelistä jäi käteen asioita, joita sinivalkoisissa voidaan hyödyntää lauantaina.

- Totta kai jäi, koska näimme miten Inter pelasi ja millainen pelisuunnitelma heillä oli. Totta kai se voi olla aika erilainen huomenna, ja olemme totta kai tutkineet miten Inter on pelannut muutkin pelit. Mutta se kokonaisuus antaa kuitenkin viitteitä siihen, mitä huomenna tuleman pitää, Lehkosuo sanoi perjantaina.

HJK:n kokoonpano on vaihdellut kauden aikana poissaolojen takia. Lauantaina Lehkosuolla on käytössä kaikki pelaajat Enoch Banzaa ja Riku Riskiä lukuun ottamatta.

- Välillä tekisi mieli sanoa, että liikaakin on vaihdellut. Se on ehkä yksi syy siihen ailahtelevaisuuteen. Se paranee varmasti pikkuhiljaa tässä kauden mittaan, niin kuin aina - kuten viime kaudellakin.

Muun muassa Juha Pirinen palaa kokoonpanoon muutaman ottelun poissaolon jälkeen.

Lehkosuo sanoi, että on ollut vaikeaa tälläkin kertaa päättää avauskokoonpanoa. Valmentaja painotti, että Klubi saa vahvan joukkueen jalkeille.

HJK on Interin tavoin pelannut paljon cup-pelejä päästäkseen finaaliin saakka. Nyt kaikki kulminoituu yhteen otteluun.

- Se on yhdeksäs peli Suomen Cupissa tällä kaudella. Olemme matkalla kohdanneet kovia joukkueita ja pelanneet tarpeeksi hyvin, että ollaan tähän pisteeseen päästy. Totta kai, jos emme nyt pärjää, kaikki on ollut vähän turhan työn makua, Lehkosuo sanoi.

- Meillä on kapteenia myöten erittäin kokeneet pelaajat, jotka ovat olleet paljon finaaleissa. Tuskin me alamme kummemmin jännittämään. Menemme sinne hyvällä, sopivalla asenteella ja tekemisellä voittamaan peli.


TPS - HJK Veritas Stadionilla perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia