AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.19 // 9.5.2018

​FC Hongalla edelleen paikka Huuhkajatopparin sydämessä: "Yllättävän iso merkitys"

​FC Hongalla edelleen paikka Huuhkajatopparin sydämessä: "Yllättävän iso merkitys"

Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien ja Italian pääsarjaseuran SPALin toppari Sauli Väisänen liputtaa entisen seuransa FC Hongan puolesta Veikkausliigassa.

Jalkapallo-oppinsa Jokereissa, Allianssissa ja PK-35:sä saanut Väisänen siirtyi FC Honkaan vuonna 2010. Debyytti Veikkausliigassa tuli vain kolmea vuotta myöhemmin, jolloin puolustaja oli 19-vuotias.

Väisänen pitääkin ajanjaksoaan FC Hongassa tärkeänä uransa kannalta. Väisänen siirtyi Espoosta AIK:hon kesken Veikkausliigakauden 2014.

- Äärimmäisen tärkeä. En ehtinyt hirveä montaa peliä pelata, mutta pääsin harjoittelemaan loistavien pelaajien kanssa hyvässä valmennuksessa, Väisänen muistelee.

Ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa hän muistaa kuin eilisen päivän. Se syntyi uran toisessa ottelussa Veritas Stadionilla FC Interin vieraana.

- Iskin pallon erikoistilanteen jälkihässäkästä viidestä metristä yläkulmaan. SIlloin oli ilo ylimmillään. Voitimme sen matsin 2-1 ja se oli tärkeä maali, Väisänen hehkuttaa.

- Olo oli aika epätodellinen. Sitä en kyllä varmaan ikinä unohda. Taisin kääntyä Hongan kannattajiin päin ja näyttää nimeäni paidassa. Silloin oli aikamoinen ilo ja tunnemyrsky, Väisänen nauraa.

Espoolaisseuralla on edelleen iso paikka Väisäsen sydämessä. Hän seuraa takaisin liigakartalle nousseen FC Hongan matkaa tarkasti.

- Itse asiassa yllättävän iso merkitys. Huomasin siinä vaiheessa kun Honka nousi takaisin Veikkausliigaan, että miten vahvoja tuntemuksia minulla oli seuraa kohtaan. Yllättävän paljon on tunnesiteitä edelleen seuraa kohtaan, Väisänen tunnustaa.

- Rakettimaista nousua on ollut. Suomalaisena olen tietysti aina vähän skeptinen, mutta talvikausi jo näytti, että he ovat erittäin kilpailukykyinen joukkue. Toivottavasti he pystyisivät taistelemaan jopa TOP5-sijoituksista.

FC Hongassa pelaa edelleen useita Väisäsen vanhoja pelikavereita. Yhden hän nostaa esiin.

- Saarisen Tommi on äärimmäisen mielenkiintoinen pelaaja, jonka arvostan todella korkealle. Nyt hän pääsee vihdoin näyttämään kyntensä jälleen Veikkasuliigassa aika monta vuotta kokeneempana kuin edellisen kerran. Häntä seuraan todella mielelläni.


VPS-FC Honka Elisa Stadionilla maanantaina 14.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia